Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση

Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση Facebook Twitter
3

Ένα συγκινητικό στιγμιότυπο από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έγινε viral στο διαδίκτυο. 

Εκατομμύρια διαδηλωτές κατέκλυσαν ξανά τους δρόμους του ημιαυτόνομου λιμανιού - αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο έκδοσης υπόπτων στην Κίνα. Η επίμαχη απόφαση της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για πιθανή στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του Πεκίνου ενώ εγείρονται φόβοι ότι ανοίγει ο δρόμος για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα.

Μόνο στο Χονγκ Κόνγκ: Τι συμβαίνει όταν ασθενοφόρο πρέπει να περάσει από διαδήλωση Facebook Twitter

Στο βίντεο, ένα ασθενοφόρο που κάνει έκτακτη διακομιδή, κινείται με άνεση στον πλημμυρισμένο από κόσμο δρόμο, καθώς οι διαδηλωτές ανοίγουν αμέσως και, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, το όχημα περνά για να φτάσει στον προορισμό του. Η εικόνα από drone είναι πραγματικά εντυπωσιακή. 

Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997, οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στη Κίνα. Από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας. Υπό τον όρο της σινοβρετανικής κοινής Διακήρυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει έναν σχετικά υψηλό βαθμό αυτονομίας τουλάχιστον έως το 2047 καθώς αυτό κρίνεται αναγκαίο για οικονομικούς κυρίους λόγους. 

 
Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Απλα εκπληκτικη κοινωνικη συνειδηση, μονο μπραβο μπορεις να πεις και να συγκινείσαι.Δυστυχως δε μπορω να αποφυγω την συγκριση με την χωρα μας και να φερω στο μυαλο τα σκηνικα της ημερας που καηκε το καταστημα της Marfin, που ο κοσμος οχι μονο δεν εκανε στην ακρη αλλα πολλοι επιτηδες εμποδισαν τα σωστικα μεσα.