ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Θρήνος στη Γαλλία για τον 10χρονο που σκότωσε ασυνείδητος οδηγός - Εκατοντάδες στους δρόμους

Θρήνος στη Γαλλία για τον 10χρονο που σκότωσε ασυνείδητος οδηγός - Εκατοντάδες στους δρόμους Facebook Twitter
10

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο Λοριάν, στη δυτική Γαλλία, για να τιμήσουν τη μνήμη ενός αγοριού 10 ετών που σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το χτύπησε ασυνείδητος οδηγός.

Το παιδί θα ταφεί στην Τουρκία, απ' όπου κατάγεται η οικογένειά του. Ο ξάδελφος του, ηλικίας 7 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα, και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Σε κλίμα οδύνης, υπό άκρα σιγή, η πορεία κινήθηκε στους δρόμους του λιμανιού της Λοριάν, με πολλά παιδιά να ηγούνται του πλήθους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Με τη συνοδεία της αστυνομίας, πέρασε από τη λεωφορειολωρίδα, όπου κινείτο ο ασυνείδητος οδηγός τη στιγμή του δυστυχήματος.

Θρήνος στη Γαλλία για τον 10χρονο που σκότωσε ασυνείδητος οδηγός - Εκατοντάδες στους δρόμους Facebook Twitter

Ο οδηγός, ένας άνδρας 20 ετών, αναζητείται από την αστυνομία. Η συνεπιβάτισσα του οχήματος, μια 21χρονη, παραδόθηκε χθες το βράδυ στην αστυνομία και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση με την κατηγορία της μη παροχής βοήθειας σε πρόσωπο που βρισκόταν σε κίνδυνο.


Ο Σοσιαλιστής δήμαρχος του Λοριάν Νορμπέρ Μετρί συμμετείχε στην πορεία. «Κουράγιο στις οικογένειες, όλοι βρίσκονται στις καρδιές μας» έγραφε ένα πλακάτ με τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων. Σε ένα πανό αναγραφόταν το σύνθημα «Στοπ στην οδική βία».

«Ως μητέρα, η υπόθεση αυτή με άγγιξε. Έχω παιδιά και αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Με τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη σιωπηλή πορεία, ήθελα να στηρίξω την οικογένεια» επισήμανε η Σαντρά Αλαντίν, ηλικίας 34 ετών, που πήγε στην πορεία με τις τρεις κόρες της και την αδελφή της.


Λευκά τριαντάφυλλα μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες προτού ξεκινήσει η πορεία. Αφού έφθασαν μπροστά από τον τόπο της τραγωδίας, κοντά σε ένα φαστ-φουντ κι ένα γκαράζ, ο κόσμος σήκωσε τα λουλούδια στον αέρα προτού τα αφήσει στο σημείο του δυστυχήματος.

«Είναι συγκλονιστικό, ο μικρός είχε την ηλικία του μικρού μου αδελφού. Ήθελα να έρθω εδώ για να στηρίξω την οικογένεια. Είναι συγκινητικό και με πονάει» σημείωσε η Καρολίν, ηλικίας 17 ετών. Όταν το πλήθος διαλύθηκε, πολλοί αποχώρησαν με δάκρυα στα μάτια.

Θρήνος στη Γαλλία για τον 10χρονο που σκότωσε ασυνείδητος οδηγός - Εκατοντάδες στους δρόμους Facebook Twitter
Θρήνος στη Γαλλία για τον 10χρονο που σκότωσε ασυνείδητος οδηγός - Εκατοντάδες στους δρόμους Facebook Twitter

Χθες, περισσότεροι από 500 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τη γαλλο-τουρκική κοινότητα, παρέστησαν στην κηδεία του παιδιού. Η οικογένεια ταξίδεψε αεροπορικώς χθες το βράδυ από το Παρίσι για την πόλη Αγκρί, στην ανατολική Τουρκία, όπου θα ταφεί το αγοράκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Σοσιαλιστής δήμαρχος του Λοριάν Νορμπέρ Μετρί συμμετείχε στην πορεία. Πηγή: www.lifo.grΑυτή είναι η (κυριολεκτικά) μοναδική αναφορά του κειμένου στον δήμαρχο. Η μόνη. Δεν υπάρχει άλλη. Αν, παραδείγματος χάριν, έκανε κάποια δήλωση, αν αυτή η δήλωση είχε σαφή στόχο την εκμετάλλευση ή το καπέλωμα της εκδήλωσης προς ίδιον όφελος, αν προέβη σε κάποια ενέργεια με αυτόν τον σκοπό, αν θέλησε να προβάλλει τον εαυτό του, αν προκάλεσε δυσαρέσκεια με την στάση του στους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες, αν δέχτηκε κριτική για την συμμετοχή του. Όχι. Απλά "συμμετείχε στην πορεία". Αναρωτιέμαι, αν από την πρόταση απουσίαζε η λέξη "σοσιαλιστής" θα γινόταν αυτή η αναφορά άξια σχολιασμού; Αν ήταν "δεξιός" θα εξακολουθούσε να είναι τυμβωρύχος ή εν τοιάυτη περιπτώσει δεν θα υπήρχε ηθικός "συναγερμός"; Ή μήπως θα έπρεπε να διαθέτει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εκεί παρουσία του; Μήπως υπερβάλλουμε; Μήπως έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η στοιχειώδης ανθρωπιά και τα αυτονόητα λόγω προκατάληψης και προσωπικών ιδεοληψιών; Μήπως έχουμε αρχίσει να χάνουμε την μπάλα λιγάκι; Λέω εγώ τώρα...
Η απάντηση απευθύνεται και στον Γράφοντα: Απλά, σύμφωνα με την καθιερωμένη δημοσιογραφική πρακτική σε ολόκληρο τον γαλλικό Τύπο από τον οποίο προφανώς ελήφθη η δήλωση, καθε φορά που αναφέρεται το όνομα ενός δημάρχου ή ενός βουλευτή, αναφέρεται αυτόματα το όνομα του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται, συνήθως σε παρένθεση, με τα αρχικά του χώρου. Κατά τα άλλα, στην προκειμένη περίπτωση όπως και σε πολλές άλλες, αυτή η πληροφορία δεν έχει την παραμικρή "προστιθέμενη αξία" για τον αναγνώστη. Αν εγώ μετάφραζα το γαλλικό άρθρο ή έγραφα αυτό το άρθρο, πιθανότατα θα την είχα παραλείψει.
Ο σοσιαλιστής δήμαρχος βρήκε θέμα να πουλήσει αριστεροσυνη. Πιο τυμβωρυχια πεθαίνεις. Δεν γίνονται μονο εδω αυτά.Ας αναπαυθεί το παιδάκι από τις π@π@ριες των ενηλίκων...
Κουράγιο στις οικογένειες, όλοι βρίσκονται στις καρδιές μας» «Στοπ στην οδική βία». Πηγή: www.lifo.grΜήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις που προκύπτει η "αριστεροσύνη" από αυτές τις δύο φράσεις; Εχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να είχαν προφερθεί από οποιονδήποτε πολιτικό από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο.
Παρεμπιπτόντως, ό,τι έχει απομείνει από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα μετα την "pasokisation" του διαθέτει περίπου τόση "αριστεροσύνη" όση και η δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ...Μιλάμε δηλαδή για τρομερούς μπλσεβίκους...
Ηρέμησε παιδί μου! https://youtu.be/VyMOvSZgOvI σε τσίμπησε; Τον κυριούλη δεν τον ξεύρω, έχουμε τίποτις inside info δια το έργο και το ποιόν του δημάρχου; Το πράγμα που μπορώ να πω, εύκολα, είναι πως, τουλάχιστον, δεν είναι "χτεσινός" καθώς είναι δήμαρχος της περιοχής είκοσι και χρόνια, απ' το 1998. Ούτε, έχω την αίσθηση, πως είναι τόσο out of the ordinary πια οι έχοντες κάποιο αξίωμα να μετέχουν κάποιων τέτοιων εκδηλώσεων.
Χαρά μου να βλέπω ότι όλο το φάσμα της αριστεροχαράς ακολουθεί όλα τα σχόλιά μου για να τα σχολιάσει.Είναι γνωστή η τυμβωρυχια της διεθνούς αριστεροσυνης προκειμένου να έχει προβολή. Να είναι στα φώτα της επικαιρότητας.
Γράφοντα, πιστεύω ότι ως επί το πλείστον είναι οι λαϊκιστικές δυνάμεις που μετέχουν σε "τυμβωρυχίες", είτε αυτές είναι δεξιές είτε αριστερές. Σε κάθε περίπτωση, δεν καταλαβαίνω που βλέπετε την "πιο τυμβωρυχία πεθαίνεις" στο συγκεκριμένο θέμα.
Αγαπητε Runaway,Οποτε συναπαντω εκμετάλλευση μνήμης νεκρών με πολιτικό πρόσημο αυτό είναι πάντα αριστερό.Από τον Γρηγορόπουλο στον Ζακ και από τον νεαρό που είχε πηδήξει από το λεωφορείο μέχρι τους νεκρούς της ΕΡΤ. Πάντα υπάρχει ένας, ή περισσότεροι, αριστερούλης/-ηδες να κλέψει την ευκαιρία για αυτοδιαφημιση.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ατυχεστατο συμβάν του θανάτου ενός παιδιού έγινε άλλοθι για πορείες. Αν ο δήμαρχος θέλει να καταπολεμήσει την οδηγική βία, διάολε!!, είναι αρμόδιος να το κάνει. Ας μην κάνει πορείες εκμεταλλευόμενος τον θάνατο ενός παιδιού.Ας προσλάβει δημοτικούς αστυνόμους, ας πεζοδρομησει τμήματα της πόλης, ας βάλει κάμερες. Αλλά όχι, είναι σοσιαλιστής. Θα κάνει πορεια και θα φωνάξει και τα ΜΜΕ!!@ΜαυρόγατεΑριστεροχαρά είναι η συνεχής αυτοαναφορικοτητα της αριστεράς στη δική της μεγαλοσύνη (aka ηθικό πλεονεκτημα).Για το πώς η αριστερά προτιμάει το θεαθήναι από την ουσία βλ. το αμέσως ανωτέρω σχόλιό μου στον TheRunaway.Για το πώς καλύπτεται η ουσία της πολιτικής από την τυμβωρυχια. Θυμάσαι τον Τσακνή και τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για τους νεκρούς της ΕΡΤ; Ε, αυτό.