Συναγερμός στον ΠΟΥ για την επιδημία Έμπολα: Συγκαλείται η ειδική επιτροπή

Συναγερμός στον ΠΟΥ για την επιδημία Έμπολα: Συγκαλείται η ειδική επιτροπή Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκαλεί κατεπειγόντως την Επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, καθώς η επιδημία του Έμπολα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. 

Την Παρασκευή, η επιτροπή θα συζητήσει για την εξάπλωση του ιού από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στη γειτονική Ουγκάντα και το κατά πόσο συνιστά απειλή και για άλλες χώρες. 


«Η Επιτροπή θα συνέλθει στις 14 Ιουνίου για να καθορίσει αν η επιδημία συνιστά κατεπείγουσα απειλή, διεθνούς βεληνεκούς, για τη δημόσια υγεία» και για να εισηγηθεί προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης αυτής, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ένα μήνυμά του προς τα μέσα ενημέρωσης.


Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμών αποτιμά την κατάσταση. Η επιδημία ξέσπασε στη ΛΔ του Κονγκό πέρσι τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.062 κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς, πάνω από τους μισούς, οι 1.390, πέθαναν.


Η ασθένεια εξαπλώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Ουγκάντα, όπου σήμερα ένα αγοράκι απεβίωσε ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα δύο κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ