Πολλοί Αμερικανοί αφαιρούν τα νύχια από τις γάτες τους - Η Νέα Υόρκη θέλει να το απαγορεύσει

Πολλοί Αμερικανοί αφαιρούν τα νύχια από τις γάτες τους - Η Νέα Υόρκη θέλει να το απαγορεύσει Facebook Twitter
0

Η Νέα Υόρκη μπορεί να γίνει η πρώτη αμερικανική πολιτεία που θα απαγορεύσει σε όσους έχουν γάτες να τους αφαιρούν τα νύχια.

Την περασμένη εβδομάδα, οι νομοθέτες ψήφισαν να καταστεί η διαδικασία παράνομη, εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι ιατρικά απαραίτητη για τη γάτα.

Ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο θα πρέπει να υπογράψει το νομοσχέδιο προτού γίνει νόμος της Πολιτείας. Αμερικανικά μμε αναφέρουν πως θα το κάνει και πως τάσσεται υπέρ. Οι επικριτές της πρακτικής - η οποία περιλαμβάνει την αποκοπή ενός τμήματος του οστού που συνδέεται με το νύχι - ισχυρίζονται πως είναι βάρβαρη.

Όμως, η Κτηνιατρική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκης ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι μια επιλογή όταν χωρίς αυτή η γάτα μπορεί να εγκαταλειφθεί ή να υποστεί ευθανασία.

Πολλοί Αμερικανοί αφαιρούν τα νύχια από τις γάτες τους - Η Νέα Υόρκη θέλει να το απαγορεύσει Facebook Twitter

Γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενο - και γιατί εξακολουθεί να συμβαίνει στις ΗΠΑ;


Ο πιο συνηθισμένος τύπος αφαίρεσης των νυχιών ονομάζεται ονυχεκτομή και περιλαμβάνει κοπή των οστών στα οποία αναπτύσσονται τα νύχια, με ένα νυστέρι ή λέιζερ. Οι επικριτές το συγκρίνουν με τον ακρωτηριασμό των δακτύλων κάποιου και λένε ότι μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία της γάτας.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση είναι ιατρικά απαραίτητη εάν υπάρχει λοίμωξη ή ένας όγκος, λέει στο BBC, η δρ. Sarah Endersby, υπεύθυνη κτηνιατρικής ανάπτυξης στο International Cat Care. Ωστόσο, προσθέτει, πολλοί άνθρωποι αφαίρεσαν τα νύχια από τις γάτες για να τους σταματήσουν να γρατζουνάν τα έπιπλα, κάτι που η κτηνίατρος λέει πως πρακτικά είναι μια μέθοδος ακρωτηριασμού που  γίνεται όχι από ενδιαφέρον για το ζώο, αλλά για να τροποποιήσουμε τη γάτα προς όφελός μας.

Ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν μια συνθήκη που απαγορεύει την πρακτική στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια δημοσκόπηση το 2011 διαπίστωσε ότι το 55% των ιδιοκτητών γάτας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να αφαιρεθούν τα νύχια των ζώων τους. Μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι μεταξύ 20% και 25% των κατοικίδιων ζώων στις ΗΠΑ έχουν υποστεί αφαίρεση νυχιών.

Η χειρουργική αφαίρεση νυχιών στις γάτες είναι ήδη παράνομη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και της Βραζιλίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ