Ο Τραμπ απαντά γιατί δεν πήγε στον πόλεμο του Βιετνάμ: Δεν ήμουν ποτέ φαν της σύγκρουσης

Ο Τραμπ απαντά γιατί δεν πήγε στον πόλεμο του Βιετνάμ: Δεν ήμουν ποτέ φαν της σύγκρουσης Facebook Twitter
3

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν μετανιώνει που απέφυγε τον πόλεμο του Βιετνάμ, μια «φρικτή σύγκρουση» της οποίας δεν ήταν «φαν».

«Δεν ήμουν ποτέ φαν αυτού του πολέμου. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: πίστευα ότι ήταν ένας φρικτός πόλεμος. Πίστευα ότι ήταν πολύ μακρινός», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Βρετανία για την 75η επέτειο της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944.

«Εσείς μιλάτε για το Βιετνάμ και τότε κανείς δεν άκουγε να μιλούν για τη χώρα αυτή. Δεν είναι όπως λέμε "Πολεμώ τη ναζιστική Γερμανία, πολεμάμε κατά του Χίτλερ"», πρόσθεσε ο Τραμπ. 

Κι ενώ μαινόταν ο πόλεμος του Βιετνάμ, με μισό εκατομμύριο Αμερικανούς στρατιώτες να πολεμούν σε αυτόν, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επωφεληθεί από αρκετές αναβολές της στρατιωτικής του θητείας, αρχικά επικαλούμενος τη φοιτητική του ιδιότητα, στη συνέχεια χάρη σε μια ιατρική εξαίρεση που απέσπασε λόγω μιας άκανθας στο πόδι.

Έκτοτε θεωρήθηκε ύποπτος ότι προφασίστηκε μια ιατρική δικαιολογία για να πετύχει αυτή την εξαίρεση από τη στρατιωτική θητεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αν μελετήσουμε τα στατιστικά του πόσοι και ποιοι και από ποια θέση συμμετείχαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, θα ανακαλύψουμε πως δεν ήταν και πολλοί από την ..κάστα του Trump που πολέμησαν και δη στην πρώτη γραμμή.Επίσης καλό θα ήταν σε παρόμοια άρθρα να υπενθυμίζεται το πόσο διαφορετικά ήταν και είναι οργανωμένος ο Αμερικάνικος στρατός (αν και ποιοι και πότε είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν και σε ποιο πόστο) ώστε να μην εξάγονται λάθος συμπεράσματα.Αλλά το κυριότερο όλων είναι το πώς ο συγκεκριμένος πόλεμος δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας πόλεμος για τον οποίο όσοι συμμετείχαν θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι γι’ αυτό.Τουναντίον: θεωρώ πως περήφανοι θα έπρεπε να είναι όσοι δεν συμμετείχαν σε αυτόν. Όχι βέβαια με τον τρόπο που το κατόρθωσε ο Trump, αλλά και πάλι….
Σε αντιθεση με τον Τραμπ, ολοι οι Αμερικανοι που πηγαν και σκοτωθηκαν στο Βιενταμ γουσταραν την φαση; Τους ρωτησε αραγε κανεις ή μηπως ειχαν αλλη επιλογη; Ντροπη αυτες οι δηλωσεις, ειδικα απο την θεση που βρισκεται.