ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: H Huawei είναι πολύ κοντά στην κινεζική κυβέρνηση για να την εμπιστευθούμε

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: H Huawei είναι πολύ κοντά στην κινεζική κυβέρνηση για να την εμπιστευθούμε Facebook Twitter
1

Η Huawei είναι «πολύ κοντινά προσκείμενη» στην κυβέρνηση της Κίνας και είναι επομένως δύσκολο να εμπιστευθεί κανείς μία εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πατρικ Σάναχαν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Αμύνας ο τομέας του εμπορίου στην Κίνα βρίσκεται πολύ κοντά στον στρατό.

«Όταν βλέπω την κατάσταση αυτή, είναι πολύ ριψοκίνδυνο. Δεν μπορεί κανείς να πιστεύσει πως προστατεύονται αυτά τα δίκτυα (ανταλλαγής δεδομένων)», τόνισε ο Σάναχαν στο περιθώριο της συνόδου για την περιφερειακή ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Η Huawei εντάχθηκε μέσα στον Μάιο από την Ουάσιγκτον σε έναν κατάλογο υπόπτων εταιρειών στις οποίες οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να πωλούν τεχνολογικά εξαρτήματα, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποπτεύεται πως τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μυστικές υπηρεσίες του Πεκίνου για να κατασκοπεύουν τις επικοινωνίες άλλων χωρών.

Ο ιδρυτής της Huawei Ρεν Ζενγκφέι ήταν παλαιό στέλεχος των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εντάξει, υπάρχει περίσσεια υποκρισίας κι αυτό είναι αντιληπτό από άπαντες.Όμως τίθεται το ερώτημα πώς προστατεύεται το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών από ξένες επιβουλές, σε χώρες που δεν έχουν εταιρίες τηλεπικοινωνιών που να ελέγχονται από την ντόπια κυβέρνηση.