Μπορεί να υπάρχει σοβαρότερο θέμα με τα άσχημα χοντροκομμένα sneakers - εκτός από το γούστο

Μπορεί να υπάρχει σοβαρότερο θέμα με τα άσχημα χοντροκομμένα sneakers - εκτός από το γούστο Facebook Twitter
1

Τα χοντροκομμένα αθλητικά παπούτσια, που έκανε μόδα ο Balenciaga, έχουν πια μπει σχεδόν σε κάθε ντουλάπα sneaker lover και έχουν γεμίσει τις βιτρίνες.

Κάποιοι ξοδεύουν ακόμη και 1000 ευρώ για ένα ζευγάρι και άλλοι δεν θα τα φόραγαν ακόμη και αν τους τα έκαναν δώρο. Αλλά, εκτός από το θέμα γούστου και αισθητικής, τα ugly sneakers, φέρνουν στο προσκήνιο και μια σειρά πιθανών προβλημάτων. Ειδικά για τις γυναίκες, που έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών με τα ψηλοτάκουνα, τα ογκώδη sneakers μοιάζουν ως μια ανακουφιστική εναλλακτική. Όμως κάποιοι ειδικοί προειδοποιούν πως και αυτή η μόδα δεν είναι καλή για τα πόδια μας.

Τα χοντροκομμένα sneakers είναι βαρύτερα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο μπροστινό μέρος των κάτω άκρων γνωστό ως Περιοστίτιδα Κνήμης (Tibial Periostitis), ή Σύνδρομο της Επώδυνης Κνήμης, όπως αναφέρει ο William Joyce ποδίατρος στο City Chiropody στο Λονδίνο. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόσθετο βάρος μπορεί να επιβαρύνει τους μύες στο μπροστινό μέρος της κνήμης», λέει, όπως αναφέρει ο Guardian.

To βάρος των snekers είναι ένα ζήτημα  που επιδεινώνεται από τη μόδα αυτή. Υπάρχουν sneakers γνωστής εταιρείας που εξαιτίας της τριπλή πλατφόρμας τους, φτάνουν να έχουν βάρος πάνω από μισό κιλό - το κάθε ένα παπούτσι. Ένα άλλο ζήτημα που σχολιάζει το δημοσίευμα είναι πως συχνά οι οίκοι πολυτελείας σχεδιάζουν παπούτσια στο στιλ των αθλητικών, αλλά δεν χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία και δεν προσφέρουν έτσι την υποστήριξη που πρέπει για το πόδι.

Πάντως ο Andrew Gladstone, διευθυντής της ποδιατρικής κλινικής στο Σίτι εκτιμά πως οι γόβες στιλέτο και τα ψηλά τακούνια είναι πολύ χειρότερα από τα sneakers. Αυτό που οι ειδικοί τονίζουν είναι πως όλα τα χοντροκομμένα sneakers μπορεί να μοιάζουν με αθλητικά παπούτσια, αλλά δεν είναι. Συνεπώς είναι κατάλληλα για βόλτα και μια μοδάτη εμφάνιση, αλλά με τίποτα για δραστηριότητες και άσκηση καθώς δεν έχουν φτιαχτεί για τέτοια χρήση.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ