Η κρίσιμη ώρα για τον Ζούκερμπεργκ - Το διακύβευμα της σημερινής ψηφοφορίας για το Facebook

Η κρίσιμη ώρα για τον Ζούκερμπεργκ - Το διακύβευμα της σημερινής ψηφοφορίας για το Facebook Facebook Twitter
0

Κρίσιμη θα είναι η σημερινή μέρα για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ καθώς αναμένεται να γίνει ψηφοφορία με θέμα αν πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος του Facebook. Η ψηφοφορία αναμένεται να λάβει χώρα στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ο Ζούκερμπεργκ είναι εκτός από διευθύνων σύμβουλος του Facebook και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του. Εκείνοι που τον καλούν να αποχωρήσει ως πρόεδρος λένε ότι αυτό θα τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στη λειτουργία της εταιρείας.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο επειδή ο ίδιος διαθέτει το 60% των δικαιωμάτων ψήφου. Αλλά, για τους αναλυτές και τη σημασία της διαδικασίας, το ποσοστό των μετόχων που ψηφίζουν εναντίον του μπορεί να υποδείξει πόση πίστη έχουν στην ηγεσία του.

Η Trillium Asset Management κατέχει μετοχές Facebook αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων και συνεργάζεται με άλλες επιχειρήσεις που ελέγχουν μετοχές της εταιρείας αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. «Διατηρεί δύο θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μία από τις πιο υψηλού επιπέδου εταιρείες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και αν μπορεί να επικεντρωθεί στο ρόλο του CEO και να αφήσει κάποιον άλλον να επικεντρωθεί στο διοικητικό συμβούλιο  αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο», δήλωσε ο Jonas Kron, ανώτερος αντιπρόεδρος στο Trillium. Ως παράδειγμα φέρνουν μάλιστα τον Μπιλ Γκέιτς και τη Microsoft.

Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, κάλεσε τον Ζούκερμπεργκ να παραιτηθεί από διευθύνοντας σύμβουλος. Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ πάντως φέρεται αμετακίνητος και κατά το παρελθόν έχει δείξει πως δεν σκοπεύει να αλλάξει το καθεστώς. Όμως είναι βέβαιο πως ένα μεγάλο αρνητικό ποσοστό, θα ήταν σοβαρό πλήγμα κύρους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM