Ευρωεκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες σε Γαλλία και Γερμανία

Ευρωεκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες σε Γαλλία και Γερμανία Facebook Twitter
0

Άνοιξαν πριν από λίγο, στις 09:00 ώρα Ελλάδας, τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία και τη Γερμανία για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.

Στη Γερμανία, οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Τα πρώτα έξιτ πολ αναμένονται ενενήντα λεπτά αργότερα. Σήμερα ψηφίζουν οι εκλογείς σε 21 από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 ώρα Ελλάδας σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία και Κύπρο. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν να ψηφίζουν στις 08:00 ώρα Ελλάδας. Οι πολίτες επτά άλλων χωρών έχουν ήδη ψηφίσει από την Πέμπτη 23η Μαΐου ως και χθες Σάββατο ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). 

Οι ακροδεξιοί λαϊκιστικές προηγούνται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στις δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, την Ιταλία και τη Βρετανία, έστω κι αν αυτή η τελευταία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ, ενώ ενδέχεται να επικρατήσουν επίσης σε μια τρίτη, τη Γαλλία, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την προσπάθεια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο τα exit poll σε κάποιες από τις χώρες-μέλη όπου η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, έδειξαν ενισχυμένα κάποια από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Οι Εργατικοί στην Ολλανδία, τους οποίους προεκλογικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έμοιαζαν να τους έχουν ξεγράψει, πιστεύεται ότι κέρδισαν διαψεύδοντας τα προγνωστικά.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM