Αιφνίδιο «λουκέτο» στα καταστήματα Mercatone Uno - Οι υπάλληλοι τα βρήκαν κλειστά

Αιφνίδιο «λουκέτο» στα καταστήματα Mercatone Uno - Οι υπάλληλοι τα βρήκαν κλειστά Facebook Twitter
GETTY IMAGES
1

Τα 55 πολυκαταστήματα της ιταλικής αλυσίδας Mercatone Uno έκλεισαν αιφνιδίως σήμερα, μία ημέρα μετά την πτώχευση της εταιρείας που τα είχε εξαγοράσει.

Ο όμιλος, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, εξαγοράστηκε πέρυσι από την εταιρεία χόλντινγκ Shernon, η οποία με τη σειρά της τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, την Παρασκευή, από δικαστήριο του Μιλάνου, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν: υπάλληλοι και πελάτες βρήκαν τις πόρτες κλειστές σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδίαζε να ξεκινήσει διάλογο με την εταιρεία και τα συνδικάτα στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτάκτως την Δευτέρα, καταγγέλλοντας το κλείσιμο της επιχείρησης που «πλήττει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων».

«Ως υπουργός Εργασίας, δεν γίνεται να μην ανησυχώ για τους 1.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά», είπε ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S). «Όμως δεν είναι μόνο αυτό: δεν είναι δυνατόν, σήμερα στην Ιταλία, 1.800 άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς δουλειά από τη μια ημέρα στην άλλη και να το ανακαλύπτουν κατ' αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα, υποσχέθηκε επίσης ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.

Τα πολυκαταστήματα διαθέτουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους. Παλιότερα, ο όμιλος είχε συστήσει και μια ποδηλατική ομάδα (1997-2003), με τα χρώματα της οποίας ο Μάρκο Παντάνι έκανε το 1998 το «νταμπλ», κερδίζοντας τον Γύρο της Ιταλίας και τον Γύρο της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια