ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πάπας Φραγκίσκος: Η άμβλωση είναι σα να προσλαμβάνεις εκτελεστή

Πάπας Φραγκίσκος: Η άμβλωση είναι σα να προσλαμβάνεις εκτελεστή Facebook Twitter
EPA
11

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκήρυξε σήμερα τις αμβλώσεις, λέγοντας πως δεν δικαιολογούνται ούτε καν στις περιπτώσεις που τα έμβρυα είναι βαριά άρρωστα ή θεωρείται πολύ πιθανό να πεθάνουν μετά τη γέννησή τους.

  

Παραλληλίζοντας την άμβλωση με τη δράση ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας παρότρυνε σήμερα την ιατρική κοινότητα και τους καθολικούς ιερείς να υποστηρίζουν τις οικογένειες ώστε να ολοκληρώνεται η κύηση ακόμα και των βρεφών με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Μιλώντας στο συνέδριο κατά των αμβλώσεων, του οποίου χορηγός είναι το ίδιο το Βατικανό, ο Αργεντινός Παπάς υποστήριξε ότι οι αμβλώσεις δεν είναι θρησκευτικό ζήτημα αλλά ανθρωπιστικό. «Είναι νόμιμο να πετάμε μια ζωή για να λύσουμε ένα πρόβλημα; Είναι θεμιτό να προσλαμβάνουμε έναν πληρωμένο εκτελεστή για να λύσουμε ένα πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο  Φραγκίσκος, αποκηρύσσοντας τις αποφάσεις των γονιών για άμβλωση, που βασίζονται σε προγεννητικούς ελέγχους. 

Κατά τον ίδιο, κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι «ασύμβατο με τη ζωή». Όπως πρόσθεσε, ακόμα και τα μωρά που πρόκειται να πεθάνουν στη γέννα ή λίγο αργότερα, δικαιούνται να λάβουν ιατρική φροντίδα στη μήτρα, τονίζοντας πως τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν υποστήριξη ώστε να μην νιώθουν απομονωμένα ή τρομαγμένα. 

«Αν και κάποιος μπορεί να διαφωνήσει με την χρήση ιατρικών πόρων κατ' αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μία αξία για τους γονείς», εκτίμησε ο ποντίφικας. «Η φροντίδα αυτών των παιδιών βοηθά τους γονείς να πενθήσουν, και να μην το εκλάβουν απλώς ως μία απώλεια, αλλά ως ένα μονοπάτι που πήραν μαζί», κατέληξε ο Πάπας, με τις δηλώσεις του να έχουν ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων. 

Στο παρελθόν, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποστηρίξει ότι όσες γυναίκες έχουν προβεί σε άμβλωση, που η καθολική εκκλησία κατατάσσει στις «αμαρτίες», θα πρέπει να συγχωρούνται από τους εξομολόγους - ιερείς. 

Με πληροφορίες από Time

Διεθνή
11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένας άγραφος κανόνας, αν δεν έχεις μήτρα, να μην μπορείς να επιβάλεις το πως θα ορίσει το σώμα της μια γυναίκα και το αν θα κάνει έκτρωση ή όχι.
Εεεε, δεν "επιβαλλει" αναφέρεται στη διδαχή και στα πιστεύω της εκκλησίας περί ιερότητας της ανθρώπινης ζωής.Έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε ότι το ευ ζην μας είναι πάνω από αυτήν την ιερότητα. Άλλ'αντ'άλλων να μη λέμε.Να παίρνουμε οποίες αποφάσεις επιθυμούμε. Αλλά είμαστε ειλικρινείς αναφορικά με την ποιότητά τους.
Κοίτα... Έχει κάποια -σκληρα- δίκια. Δεν μπορεί να είσαι ΚΑΙ υπέρ της ελεύθερης μετανάστευσης ΚΑΙ υπέρ της άμβλωσης.Κοντεψαμε να ξεχάσουμε ότι είναι ο Πάπας. Είχαμε αρχίσει να πιστευουμε ότι είναι πρόεδρος σε ΜΚΟ...Αν είσαι υπέρ της ζωής είσαι υπέρ της ζωής σε όλα. Όχι στα μισά. Η ζωή είναι γεμάτη από σκληρές επιλογές. Αλλά να αλλάζουμε τις έννοιες για να κοιμόμαστε καλύτερα είναι απλά υποκρισία.Ακούγεται λίγο προβοκατόρικο το σχόλιό μου; Αυτό λέει ο αγαπημένος των αριστερούληδων Πάπας όμως... Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.
"Σκληρά δίκια"; Όχι δεν έχει.Δεν είναι το ζήτημα αν είσαι υπέρ της ζωής, ούτε στο ένα ούτε στο άλλο ζήτημα. Εκεί βασιζόμαστε και βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.Το ζήτημα είναι αν είναι ηθικά σωστό να επιλεγεί κάποιος άλλος για το σώμα σου, για το που θα ζήσεις, για το αν θα ζήσεις, για το που θα δουλέψεις, για το τι θα φοράς, για το τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχεις.. Κτλ.. Υπάρχουν ελευθερίες και υπάρχουν και όρια για όλους μας. Αν θέλει κάποιος άνθρωπος να είναι "του Θεού" (πάντα προσωπική άποψη μοιράζομαι) θα έπρεπε να έχει την ενσυναισθηση, την ελάχιστη ευγένεια και λογική να δει τα πράγματα από μια οκληρωμενη οπτική που κύριο στοιχείο της θα είναι η αγάπη και η κατανόηση του ανθρώπου. Ναι, σίγουρα θεωρεί ότι "προστατεύει" μια ζωή που δεν έχει γεννηθεί, αλλά καλώς ή κακώς η στερεοτυπική αρνητική του αποψη για τις αμβλώσεις είναι επικίνδυνη.
Έχεις δικαίωμα να έχεις τις απόψεις σου. Αν αυτές βασίζονται σε γνώση.Η Εκκλησία δεν είναι ΜΚΟ. Η ενσυναισθηση δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή για την Εκκλησία...
Κανένα ειρωνικό ύφος. Ζητώ συγγνώμη αν ακούστηκα κάπως.Κι εγώ δεν κατανοώ που κολλάνε όλα αυτά που λες. Πουθενά δεν αναφέρθηκε στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή στο που θα δουλεύεις. Αναφέρθηκε μόνο στην ιερότητα της ζωής.Και ότι τίποτα δεν μπορεί να τίθεται υπεράνω αυτής.
Ναι ρε. Άσε που συνεργάστηκε και με τους ναζί το Βατικανό. Και η Ιερά Εξεταση;ΥΓ Το ότι μίλησε μόνο για γονΕΙΣ και ΖΕΥΓΑΡΙΑ δεν σε πολυαπασχολησε, ε; Ότι δεν ανέφερε καν τη λέξη γυναίκα ή ανδρας;