Ο Ερντογάν προανήγγειλε παραγωγή S - 500 μαζί με τη Ρωσία

Ο Ερντογάν προανήγγειλε παραγωγή S - 500 μαζί με τη Ρωσία Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε χθες ότι η αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία είναι μια τελειωμένη συμφωνία, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει από κοινού με τη Μόσχα σε παραγωγή αμυντικών συστημάτων S-500.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των S-400 «εξόχως προβληματική», σημειώνοντας ότι αυτή θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία της Άγκυρας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35 της Lockheed Martin Corp.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αγορά ρωσικών συστημάτων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Ωστόσο, ο Ερντογάν ανέφερε σε συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις που είχε με φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τεχνικές εργασίες και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δείχνουν τώρα μια κάποια επιφυλακτικότητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα λάβουμε τα F-35. Δεν αποτελεί επιλογή να μην τα παραδώσουν», κατέληξε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια