Ένα πραγματικό τέρας - Ο γιατρός που είχε κακοποιήσει και παρενοχλήσει 177 φοιτητές

Ένα πραγματικό τέρας - Ο γιατρός που είχε κακοποιήσει και παρενοχλήσει 177 φοιτητές Facebook Twitter
4

Ως πραγματικό τέρας περιγράφεται ο Dr. Richard Strauss από αμερικανικά μίντια καθώς αποκαλύπτεται πως ο γιατρός είχε κακοποιήσει 177 φοιτητές.

Όλα τα θύματά του ήταν αγόρια ενώ η δράση του ξεκίνησε το 1979 και εκτείνεται μέχρι το 1997. Ο Dr. Richard Strauss πέθανε το 2005, αλλά αποκαλύπτεται πως πανεπιστημιακοί του Ohio State University γνώριζαν τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια και δεν το έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν.

Ο Dr. Richard Strauss ήταν γιατρός των αθλητικών ομάδων του πανεπιστημίου σε 16 αθλήματα και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά νεαρούς άνδρες στην κλινική εντός της πανεπιστημιούπολης, αλλά και στο δικό του ιατρείο. Η αποκάλυψη έγινε από ερευνητές δικηγορικού γραφείου που προσλήφθηκε την περασμένη χρονιά από το πανεπιστήμιο καθώς τα πρώτα θύματα του γιατρού είχαν αρχίσει να εξομολογούνται πώς έγιναν θύματά του.

«Λυπούμαστε τόσο πολύ που συνέβη αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου σε συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «συγκλονιστικό» και «τρομακτικό» για να περιγράψει τα ευρήματα. Είπε ότι ήταν «θεσμική αποτυχία» για το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του έθνους, με περίπου 65.000 μαθητές και μισό εκατομμύριο αποφοίτους.

Ένα πραγματικό τέρας - Ο γιατρός που είχε κακοποιήσει και παρενοχλήσει 177 φοιτητές Facebook Twitter

Η έκθεση των ερευνητών για τον γιατρό, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 67 ετών, θα μπορούσε να κοστίσει στο πανεπιστήμιο του Οχάιο ένα τεράστιο ποσό από αγωγές των θυμάτων.

Ο γιατρός ήταν όπως όλα δείχνουν ασταμάτητος και κατηγορείται πως εκτός από τις σεξουαλικώς απρεπείς εξετάσεις στις οποίες υπέβαλλε τους φοιτητές, είχε προβεί σε σεξουαλικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών, των αποδυτηρίων και των ντους.

Τα περιστατικά που καταγράφονται σοκάρουν. Ενδεικτικό είναι πως ενώ φοιτητής είχε πάει στο ιατρείο για πόνο στο λαιμό, ο Strauss τον έβαλε να γδυθεί και πέρασε πέντε λεπτά χαϊδεύοντας τα γεννητικά του όργανα χωρίς ποτέ να εξετάσει άλλο μέρος του σώματός του. Ένα άλλο θύμα, το οποίο είχε μεγαλώσει σε μια αγροτική περιοχή και δεν είχε κάνει ποτέ πριν μια σωστή ιατρική εξέταση, ανέφερε πως ο γιατρός τοποθέτησε το στηθοσκόπιο στο πέος του.

Η έκθεση αναφέρει πως η συμπεριφορά του γιατρού ήταν κοινό μυστικό και πως ενώ οι υπάλληλοι στο πανεπιστήμιο γνώριζαν τι έκανε και είχαν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του, απέφυγαν να διερευνήσουν τι συνέβαινε ή να αναλάβουν δράση. Μετά τα ευρήματα, μερικά από τα θύματα του Strauss κάλεσαν το πανεπιστήμιο να αναλάβει την ευθύνη για την αδράνεια και όσα είχε προκαλέσει ο γιατρός. Αρκετά θύματα έχουν προσλάβει δικηγόρους και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά.

Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί δημοσίως τον γιατρό αν και κάποιοι από την οικογένειά του δήλωσαν πως ήταν συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς και πως δεν γνώριζαν τίποτα για τα χρόνια που εξασκούσε την ιατρική στο πανεπιστήμιο.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απαράδεκτος ο γιατρός. Αλλά είσαι φοιτητής πανεπιστημίου, σε πονάει ο λαιμός, ο γιατρός σε χαιδεύει στα τέτοια κανα πενταπλεπτο...έλεος...κοινή λογική...
Ξεχνας την χρονικη περιοδο και το φυλο των θυματων...ναι 1979-1997 νεαροι αντρες θα βγαιναν στην κοινωνια να καταγγειλουν.......εδω ειναι εξωφρενικα δυσκολο για γυναικες σημερα, που ανηκουν σε προστατευομενο φυλο, αντρες στα τελη του περασμενου αιωνα θα βγουν να καταγγειλουν, ελεος....κοινη λογικη.....
Το κοινή λογική δεν πήγαινε στην καταγγελία. Φυσικά δεν θα τον κατέγγειλαν. Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση που δεν τον σταματούσαν επί τόπου. Κι ανήκαν και στο "ισχυρό" φύλο