Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη με κάνναβη αξίας 1,3$ εκατ. στο τζετ του στην Καραϊβική

Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη με κάνναβη αξίας 1,3$ εκατ. στο τζετ του στην Καραϊβική Facebook Twitter
1

Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής, μετά τον εντοπισμό 5.000 δενδρυλλίων κάνναβης στο ιδιωτικό τζετ του από τις τελωνειακές αρχές. Η αξία των δενδρυλλίων υπολογίζεται στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο δισεκατομμυριούχος τέθηκε υπό κράτηση από την δίωξη ναρκωτικών στο διεθνές αεροδρόμιο Robert L. Bradshaw, μετά από έρευνα των τελωνειακών υπαλλήλων στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, στο οποίο, εκτός από τα δενδρύλλια, βρήκαν σπόρους και μία πληθώρα παραπροϊόντων κάνναβης, όπως μεταδίδει η Vancouver Sun. Ο Δαυίδ υποστήριξε πως, μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεν, μετέφεραν τα δενδρύλια για να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή. Οι αρχές έθεσαν και τους δύο άνδρες υπό κράτηση για περίπου 8 ώρες και τους άφησαν ελεύθερους αλλά, όταν μερικές ημέρες αργότερα επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, η αστυνομία τους συνέλαβε εκ νέου.

Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη με κάνναβη αξίας 1,3$ εκατ. στο τζετ του στην Καραϊβική Facebook Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης κατοχής και εισαγωγής κάνναβης στην ομοσπονδία με πρόθεση εμπορίας, όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές στην Daily Express. Στο ιδιωτικό του τζετ επέβαινε και ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, με τον οποίο είναι στενοί φίλοι. Όπως εξηγούν νομικοί, η κατοχή σπόρων μαριχουάνας δεν αποτελεί έγκλημα στην χώρα, αλλά η πρόθεση καλλιέργειάς τους είναι «αναμφίβολα παράνομη». Κοινώς το φύτεμα σπόρων με σκοπό την καλλιέργεια είναι έγκλημα, ενώ παράνομη είναι φυσικά και η απλή κατοχή των φυτών.

Η προσωπική περιουσία του ξεπερνά τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης της SwissX, εταιρείας φαρμακευτικής μαριχουάνας που παράγει, μεταξύ άλλων, το λάδι πολυτελείας CBD, που προωθεί και «προτιμά» ο πασίγνωστος ράπερ Snoop Dog ενώ το χρησιμοποιεί και η Ντονατέλα Βερσάτσε. Όλα τα προϊόντα του καταλόγου της SwissX (όπως σοκολατάκια και smoothies) παρασκευάζονται με κύριο συστατικό το λάδι CBD από επεξεργασμένους σπόρους κάνναβης. 

Τον Απρίλιο οι δύο άνδρες είχαν ανακοινώσει πως σκόπευαν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην ανατολική Καραϊβική, με προϊόντα κάνναβης. Στα σχέδιά τους ήταν η αγορά γης για την καλλιέργεια κάνναβης σε συνεργασία με τους ντόπιους αγρότες, κατά τα πρότυπα της Ελβετίας. Οι ίδιοι υποστήριζαν ότι είχαν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τις τοπικές αρχές και ο Δαυίδ και ο Έργκεν εκτιμούσαν πως το εγχείρημά τους θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα γιγαντωνόταν χάρη στη κουλτούρα του θρησκευτικού και πολιτικού κινήματος του ρασταφαριανισμού που χρησιμοποιεί κατά κόρον κάνναβη στις πρακτικές του.

Οι συνήγοροι του Δαυίδ και του Έργκεν απειλούν με μηνύσεις τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Τίμοθι Χάρις και την κυβέρνησή τους την ώρα που ο ίδιος επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση δεν παρείχε καμία άδεια για την εισαγωγή φυτών ή σπόρων κάνναβης στην επικράτεια ούτε συζήτησε με κάποιον αλλοδαπό πολίτη για τη σύσταση επιχειρήσεων που θα εμπορεύονται κάνναβη».

Ο ίδιος ο Δαυίδ δήλωσε αργότερα στην DailyMail ότι «Η πεθερά και η σύζυγος του Τζόναθαν Ρις Μέγιερς υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Στη συνέχεια φύγαμε από το αεροδρόμιο αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα». Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές αρχές. Σήμερα θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ενώ ο Έργκεν παραμένει στη φυλακή, αφού η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ύποπτη ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν φαρμακευτική κεταμίνη. Ο μεγιστάνας κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση» και ισχυρίζεται ότι ο φίλος του υποφέρει από διπολική διαταραχή και «αυτό είναι το φάρμακό του.

Στις αρχές του μήνα, ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί πάλι στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών, για τη σεξουαλική παρενόχληση μιας πρώην υπαλλήλου του και δικαστήριο τον υποχρέωση να αποζημιώσει με 11 εκατομμύρια δολάρια την γυναίκα που τον είχε καταγγείλει. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια