Ο Έλον Μασκ σε δίκη για το «παιδόφιλος» σε δύτη που έσωσε τα παιδιά στη σπηλιά στη Ταϊλάνδη

Ο Έλον Μασκ σε δίκη για το «παιδόφιλος» σε δύτη που έσωσε τα παιδιά στη σπηλιά στη Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δίκη για τον χαρακτηρισμό «παιδόφιλος» σε βρετανό δύτη που είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης παιδιών σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Η φράση είναι μέρος της κόντρας που ξέσπασε το περασμένο καλοκαίρι μετά την υποβρύχια διάσωση των εφήβων που είχαν παγιδευτεί σε ένα σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Λος Άντζελες αποφάσισε να γίνει κανονική δίκη στις 22 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, αν και ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να το αποφύγει.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, κατηγόρησε τον Βρετανό δύτη Βερν Άνσγουορθ ως παιδόφιλο, αφότου ο τελευταίος άσκησε κριτική στην πρόταση του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για τη διάσωση των παιδιών που ήταν παγιδευμένα σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η προσβολή για την οποία κατηγορήθηκε, εξαιρείται από νομικές ενέργειες, αλλά ο δικαστής που εποπτεύει την υπόθεση διαφώνησε. Ο δύτης επιδιώκει να αποζημιωθεί με 75.000 δολάρια και μια δικαστική εντολή που θα απαγορεύσει στον Μασκ να κάνει στο μέλλον οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο που τα σχόλια του Μασκ στο Twitter τον μπλέκουν νομικά. Πέρυσι, ο Έλον Μασκ αποφασίστηκε να αποχωρήσει από την προεδρία της Tesla για 3 χρόνια και να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, ύστερα από διακανονισμό με την αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο διακανονισμός προέκυψε μετά από μια σειρά από tweets του Μασκ τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία σύμφωνα με την Επιτροπή αφορούσαν «ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες» σχετικά με ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρίας από το αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM