Yeni Safak για S-400: Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη»

Yeni Safak για S-400: Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη» Facebook Twitter
2

Οι S-400 θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για να ελέγχουν την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.


Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Να ο λόγος του πανικού για τους S-400», οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης βρίσκονται σε πανικό, γιατί, «από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν "τουρκική λίμνη"».

Ειδικότερα, το προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η Δύση βρίσκεται σε «αναβρασμό» και πανικό, επειδή η Τουρκία θα αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ελέγχει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.

Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Κι επίσης, από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

Με πληροφορίες από Sigmalive 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Yeni Safak για S-400: Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος θα γίνουν «τουρκική λίμνη» Πηγή: www.lifo.grΆμα σκεφτόμασταν και λειτουργούσαμε ως κράτος όπως οι Ισραηλινοί, ούτε θα τολμούσαν να τα γράψουν αυτά.Αλλά ποιος νοιάζεται για τέτοια ζητήματα στην Ελλάδα;