Τραμπ: «Ο Κιμ δεν θα παραβεί τις δεσμεύσεις του»

Τραμπ: «Ο Κιμ δεν θα παραβεί τις δεσμεύσεις του» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα στο Twitter πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιλαμβάνεται τις «μεγάλες οικονομικές δυνατότητες» της χώρας του και «δεν θα κάνει τίποτα για να παρέμβει ή να τις τερματίσει».

Η δήλωση του Τραμπ γίνεται καθώς η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πολλούς «αγνώστων στοιχείων πυραύλους μικρού βεληνεκούς» στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να καλέσει τον κομμουνιστή γείτονά της να «σταματήσει τις ενέργειες που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο».

Ο Τραμπ έγραψε επίσης στο Twitter πως ο Κιμ «γνωρίζει ότι είμαι μαζί του και δεν θέλει να σπάσει την υπόσχεση που μου έδωσε. Συμφωνία θα υπάρξει». Μια δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Κιμ και τον Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο δεν κατέληξε σε συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των κυρώσεων.

 

Πριν ένα μήνα περίπου, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρίτης συνόδου κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Θα μπορούσε να γίνει μια τρίτη σύνοδος κάποια στιγμή», είχε πει ο Τραμπ υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ