Έκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του dark web στον κόσμο

Έκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του dark web στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Γερμανίας έκλεισε μια από τις μεγαλύτερες παράνομες αγορές στον κόσμο στο λεγόμενο dark web (σκοτεινό διαδίκτυο) και συνέλαβε τους τρεις άνδρες που φέρονται να τη λειτουργούσαν, ανέφεραν οι εισαγγελείς την Παρασκευή.

Το "Wall Street Market" (WSM) ήταν δημοφιλής τόπος για αγοραπωλησία κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και αμφεταμινών, καθώς και κλεμμένων δεδομένων, πλαστών εγγράφων και κακόβουλου λογισμικού.

Η κρυπτογραφημένη πλατφόρμα είχε πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς πελατών, περισσότερους από 5.000 εγγεγραμμένους πωλητές και περισσότερες από 60.000 προσφορές για πωλήσεις, σύμφωνα με εισαγγελείς της Φρανκφούρτης και τις ένορκες βεβαιώσεις από αμερικανούς εισαγγελείς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες. «Το WSM λειτούργησε σαν μια συμβατική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το eBay και το Amazon. Ωστόσο, η ύπαρξή της ήταν προσανατολισμένη στο λαθρεμπόριο», ανέφεραν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Τρεις γερμανοί άνδρες που ήταν οι διαχειριστές του ιστότοπου συνελήφθησαν, ενώ ένας τέταρτος άνδρας, ένας Βραζιλιάνος ο οποίος ενεργούσε ως διαμεσολαβητής στο διαδίκτυο για την ιστοσελίδα, συνελήφθη στη Βραζιλία. Ο Klaus-Martin Frost, ο Jonathan Kalla και ο Tibo Lousee κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν την Wall Street Market για σχεδόν τρία χρόνια, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την πώληση ναρκωτικών, πλαστών προϊόντων και λογισμικού hacking σε 1,1 εκατομμύρια πελάτες. Οι Γερμανοί, είχαν τα ψευδώνυμα "coder420", "Kronos" και "TheOne". Μεταξύ των κορυφαίων πωλητών του ιστότοπου ήταν δύο άτομα με έδρα το Λος Άντζελες: ο "Ladyskywalker", ο οποίος πωλούσε οπιούχα  και ο "Platinum45", που διακινούσε μεθαμφεταμίνη, οξυκωδόνη και φάρμακα.

Έκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του dark web στον κόσμο Facebook Twitter

Το "Wall Street Market" ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και τα τελευταία τρία χρόνια έγινε η μεγαλύτερη ιστοσελίδα στο dark web μετά το κλείσιμο  των  AlphaBay και Hansa. Ο ιστότοπος ήταν προσβάσιμος μέσω του κρυπτογραφημένου δικτύου Tor για να προστατεύσει τους πελάτες από την ανίχνευση και οι συναλλαγές εκτελούνταν με bitcoin.

Το Wall Street Market" λειτουργούσε σε έξι γλώσσες - αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά - και προσέφερε πολυάριθμες ξεχωριστές κατηγορίες για εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών, κοσμημάτων, εξοπλισμού για απάτες με πιστωτικές κάρτες και κακόβουλο λογισμικό.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε αφού οι φινλανδικές αρχές έκλεισαν το παράνομο σάιτ Tork Silkkitie (Valhalla) νωρίτερα αυτό το έτος και αυτό οδήγησε ορισμένους φινλανδούς εμπόρους ναρκωτικών να μετακινηθούν στο περιβάλλον του WSM.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά μας στοιχεία στο dark web;

Τech & Science / Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά μας στοιχεία στο dark web;

Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που πωλούνται στο Dark Web έχουν βρεθεί μέσω ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing), με τα Apple IDs να αποτελούν έναν καλό στόχο κακόβουλων ενεργειών εδώ και αρκετό καιρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Στα μονοπάτια του Dark Web

Τech & Science / Στα μονοπάτια του Dark Web

Το dark web έχει κακή φήμη λόγω της άτσαλης δομής του και της έμφασης που δίνει στην ιδιωτικότητα και την ανωνυμία. Συγνώμη που θα σας τη σπάσω, αλλά το dark web δεν έχει μόνο σκοτεινά δρομάκια με αδίστακτους εμπόρους όπλων ή dealers σπάνιων ναρκωτικών και ούτε καν ξεχειλίζει από παιδική πορνογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Μια ρεπόρτερ στην ολοσκότεινη καρδιά του Darknet

Τech & Science / Μια ρεπόρτερ στην ολοσκότεινη καρδιά του Darknet

Είναι όντως ένα άνομο άντρο για όπλα, ναρκωτικά και παιδική πορνογραφία το dark web; Mια ρεπόρτερ της Washington Post σκάβει βαθιά στο ψηφιακό σύμπαν, για να δει αν κρύβονται εκεί όντως live βιασμοί και τρομοκρατικά μηνύματα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ