Ινδία: 19 μαθητές αυτοκτόνησαν εξαιτίας της βαθμολογίας στις σχολικές εξετάσεις που αμφισβητείται

Ινδία: 19 μαθητές αυτοκτόνησαν εξαιτίας της βαθμολογίας στις σχολικές εξετάσεις που αμφισβητείται Facebook Twitter
0

Συνολικά 19 μαθητές έχουν αυτοκτονήσει στην πολιτεία Τελανγκάνα της Ινδίας αφότου κυκλοφόρησαν τα αποτελέσματα σχολικών εξετάσεων, τα οποία φαίνεται πως είχαν λάθη στη βαθμολόγηση. 

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση εκατοντάδων γονέών που θεωρούν πως τα παιδιά τους δεν βαθμολογήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να κοπούν στις εξετάσεις.

Δύο με τρεις αυτοκτονίες την ημέρα καταγράφονται στην περιοχή από την μέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, όπως γράφει το CNN.

Στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας οι μαθητές γίνονται δεκτοί βάσει της βαθμολογίας των συγκεκριμένων εξετάσεων. 

Κάποιοι μαθητές ανέφεραν πως ενώ έδωσαν κανονικά το παρών στις εξετάσεις καταγράφηκαν ως απόντες ή ότι βαθμολογήθηκαν με «0» σε συγκεκριμένα ερωτήματα και θέματα που είχαν όμως απαντήσει. 

Οι γονείς κατηγορούν τόσο το Συμβούλιο Μέσης Εκπαίδευσης όσο και την τοπική κυβέρνηση. 

«Είναι πολύ λυπηρό. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες ακραίες αποφάσεις, λάθη μπορεί να συμβούν. Όμως μπορεί να ελεγχθούν και να διορθωθούν», λέει τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας. 

Η κυβέρνηση της πολιτείας έχει ζητήσει από τους γονείς να υποβάλλουν επίσημα παράπονα αν τυχόν θεωρούν πως υπήρξαν λάθη στη βαθμολόγηση των παιδιών τους.

Οι αξιωματούχοι λένε πως αν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα θα διορθωθούν.

Παρόλα αυτά, από τότε που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των σχολικών εξετάσεων σημειώνονται 2 με 3 αυτοκτονίες μαθητών κάθε μέρα. 

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ινδίας δέχεται συχνά κριτική από τους ειδικούς, για την πίεση που δημιουργεί στους μαθητές, τόσο κατά την περίοδο των εξετάσεων όσο και για τις μεγάλες απαιτήσεις του. 


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ