Επί ποδός 7.400 αστυνομικοί στο Παρίσι για την Εργατική Πρωτομαγιά υπό τον φόβο επεισοδίων

Επί ποδός 7.400 αστυνομικοί στο Παρίσι για την Εργατική Πρωτομαγιά υπό τον φόβο επεισοδίων Facebook Twitter
Φωτό αρχείου / EPA
0

Περισσότεροι από 7.400 αστυνομικοί πρόκειται να αναπτυχθούν την Τετάρτη στο Παρίσι για να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου αναμένονται «1.000-2.000 εξτρεμιστές ακτιβιστές».


Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι η απάντηση σε αυτά τα «black blocs» θα είναι «εξαιρετικά σθεναρή» στην περίπτωση που ξεσπάσουν βία επεισόδια στις διαδηλώσεις, είπε η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σιμπέτ Ντιαγέ.

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε (...) Αύριο, υπάρχει κίνδυνος» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, 1.000-2.000 ακραίοι ακτιβιστές, που θα έχουν την ενίσχυση προσώπων από το εξωτερικό, ενδέχεται να επιχειρήσουν να σπείρουν την αταξία και τη βία» διευκρίνισε ο υπουργός.

Αυτοί θα μπορούσαν να ενωθούν με τα χιλιάδες «ακραία «κίτρινα γιλέκα», τα μέλη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν αρχίσει να ριζοσπαστικοποιούνται» εξήγησε ο Καστανέρ.

Μπροστά στο κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι σε «πρωτεύουσα των ταραχών», που απηύθυναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κίτρινα γιλέκα» και «black blocs», ριζοσπαστικοποιημένοι και βίαιοι διαδηλωτές, ο Καστανέρ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις με «περισσότερους από 7400 αστυνομικούς».

Επιπλέον, drones θα επιτηρούν τις κινητοποιήσεις από ψηλά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ