ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η αστυνομία ερευνά εκατοντάδες θανάτους σε νοσοκομείο στη Βρετανία

Η αστυνομία ερευνά εκατοντάδες θανάτους σε νοσοκομείο στη Βρετανία Facebook Twitter
1

Ποινική έρευνα ξεκίνησαν οι Αρχές του Κεντ σε νοσοκομείο του Χαμσάιρ, στη νότια Αγγλία καθώς εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν αφού τους συνταγογραφήθηκαν οπιοειδή χωρίς να τα χρειάζονται.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις θεραπείες ασθενών που απεβίωσαν στο νοσοκομείο Gosport War Memorial από το 1987 έως το 2001, διευκρίνισε η αστυνομία.

Μια ανεξάρτητη έρευνα είχε καταλήξει τον Ιούνιο 2018 στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 450 άνθρωποι απεβίωσαν πρόωρα αφού είχαν δεχθεί με μη αρμόζοντα τρόπο παυσίπονα φάρμακα και πως σε 200 άλλους είχαν «πιθανόν» χορηγηθεί οπιοειδή χωρίς ιατρική αιτία στο διάστημα από το 1989 έως το 2000.

Αυτή η νέα εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τρεις προηγούμενες έρευνες για ύποπτους θανάτους ασθενών σ' αυτό το νοσοκομείο, αποφασίσθηκε μετά την εξέταση αυτό την αστυνομία του Κεντ και του Έσεξ στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή.

Αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κεντ Νικ Ντάουνινγκ δήλωσε πως ελπίζει ότι «η είδηση ότι θα διεξαγάγουμε εμπεριστατωμένη έρευνα θα τους προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να συναντηθούν μεμονωμένα με τις οικογένειες «καθώς οι αφηγήσεις τους για την απώλεια οικείων τους είναι αυτές που θα βοηθήσουν να εντάξουμε σ' ένα πλαίσιο τις ιατρικές εκτιμήσεις που έχουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στην Αμερική, αυτά τα φάρμακα έχουν μετατραπεί σε πραγματική μάστιγα. Οι νεκροί από υπερβολική δόση τους έχουν ξεπερασει τα θύματα των τροχαίων ή των πυροβόλων όπλων...Είναι κατά πολύ (ως δεκάδες φορές) ισχυρότερα από την μορφίνη και επινοήθηκαν κυρίως για καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο ή για θεραπεία 2-4 ημερών το πολύ.Όμως, οι διψασμένες για υπερκέρδη εταιρίες τα παρουσίασαν ως μη ιδιαίτερα εθιστικά, τα διαφήμισαν στο έπακρο (ναι, στις ΗΠΑ επιτρέπεται η διαφήμιση συνταγογραφούμενων φαρμάκων), ιατρικοί επισκέπτες τα προώθησαν με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο και ασυνείδητοι γιατροί τα συνταγογραφούσαν για ψύλλου πήδημα και για μακροχρόνια χρήση, ακόμα και αντί ψυχοφαρμάκων. Δημιουργήθηκαν έτσι στρατιές ολόκληρες από "νόμιμα πρεζόνια".Και όταν άρχισε να μπαίνει μια στοιχειώδης τάξη σε όλη αυτή την ιστορία, τα θύματα αναγκάστηκαν να στραφούν στην ηρωίνη...Ο Πρινς πέθανε από υπερβολική δόση παρόμοιου φαρμάκου...