«Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω» - Ο Νίκος Μεταξάς είχε απειλήσει την πρώην σύζυγό του

«Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω» - Ο Νίκος Μεταξάς είχε απειλήσει την πρώην σύζυγό του Facebook Twitter
1

Μετά τις αποκαλύψεις για τις μαζικές δολοφονίες  με δράστη τον 35χρονο λοχαγό Νίκο Μεταξά,νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια των αρχών να σκιαγραφήσουν το προφίλ του serial killer.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, μετά τη σύλληψη του, κλήθηκε από την Αστυνομία για κατάθεση και φέρεται να έδωσε διάφορες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Κατά το κυπριακό reporter, η πρώην σύζυγος του Νίκου Μεταξά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο. Η γυναίκα είχε εκφράσει φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι.

Εκτιμάται πως την περίοδο εκείνη είχε ήδη διαπράξει τους πέντε από τους επτά φόνους. Σε μια άγρια λογομαχία φέρεται να είπε στη γυναίκα του, «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω».

Με βάση τα δεδομένα η δολοφονική δράση του Νίκου Μεταξά που δρούσε ως «Ορέστης» άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου διέπραξε διπλό φονικό με θύματα την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία ότι δεν ζητά την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν και αυτός απολογήθηκε.

Αυτούσια η καταγγελία:

«Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την... και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγο της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγος της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση "μεν τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω"».

Η παραπονούμενη την 19/6/2018 το πρωί, ενημέρωσε το γραφείο ευημερίας. Σε γραπτή της κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Στη συνέχεια ο 35χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εντοπίστηκε του δόθηκαν οι «δέουσες συστάσεις», ενώ ανέφερε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει τη γυναίκα του σωματικά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να μην χωρίσουν».


Ακολούθως ο 35χρονος απολογήθηκε και «υποσχέθηκε συμμόρφωση».

Η καταγγελία που έκανε ο δολοφόνος και ο βιασμός

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν γύρω από τη δράση του 35χρονου γυναίκα από τις Φιλιππίνες κατήγγειλε ότι ο ύποπτος την είχε βιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια, χωρίς όμως να προβεί σε καταγγελία.

Μάλιστα όπως είχε αναφερθεί στην εφημερίδα Πολίτης, η οικιακή βοηθός, πέραν από το σοκ, είχε αφόρητες τύψεις, ενώ αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις.

Η καταγγελία της γυναίκας για βιασμό της από τον 35χρονο, φαίνεται να ακολουθεί το διπλό φονικό που διέπραξε το 2016.

Η οικιακή βοηθός αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2017, χρονολογία η οποία συνάδει με καταγγελία του ίδιου του «Ορέστη», την οποία φέρει στο φως το REPORTER.

Σύμφωνα με ντοκουμέντο ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017 προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε.

Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Ορέστης – Αυτούσια η καταγγελία του


«Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο ... από την ... και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του ... τηλέφωνο ... για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεση τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση του δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελίας εναντίον του και πως το παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας».

Με πληροφορίες από reporter.com.cy

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν όντως τον εκβίαζε με ψέμματα η 'φίλη' του, δε θα ήθελε τη βοήθεια της αστυνομίας; Δε φάνηκε περίεργο εκείνη την εποχή που κάποιος προσπάθησε να προετοιμάσει έδαφος για καταγγελία;