Αυτοκτόνησε ο ένας από τους φυλακισμένους κατασκόπους της υπόθεσης Κασόγκι στην Τουρκία

Αυτοκτόνησε ο ένας από τους φυλακισμένους κατασκόπους της υπόθεσης Κασόγκι στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Αυτοκτόνησε στη φυλακή το ένα από τα δύο πρόσωπα, που κρατούνται στην Τουρκία ως ύποπτα για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υπόθεση Κασόγκι.

Η είδηση έγινε γνωστή τη Δευτέρα από τον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Haberturk και επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από δικαστική πηγή.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα και είχαν ομολογήσει πως κατασκόπευαν Άραβες υπηκόους, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η Τουρκία ερευνά αν η άφιξη στη χώρα τού ενός εξ αυτών συνδέεται με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο άνδρας που αυτοκτόνησε είχε συλληφθεί μαζί με τον δεύτερο ύποπτο πριν από δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ήταν ύποπτος για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία».

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM