Δυσκολεύει η παρακολούθηση των εξτρεμιστικών οργανώσεων στην Γερμανία

Δυσκολεύει η παρακολούθηση των εξτρεμιστικών οργανώσεων στην Γερμανία Facebook Twitter
EPA
0

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η παρακολούθηση των ακροδεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων αναφέρει σε έκθεσή της η γερμανική μυστική υπηρεσία.

Η ακροδεξιά σκηνή στη Γερμανία είναι λιγότερο οργανωμένη, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την παρακολούθησή της, σύμφωνα με μια εσωτερική έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, την οποία επικαλείται δημοσίευμα της Welt am Sonntag.

«Κυρίως μικρές οργανώσεις και μεμονωμένα πρόσωπα με ελάχιστα περίπλοκη οργάνωση» έχουν αναδειχθεί σε βασικούς παίκτες, σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας.

Η Γερμανία έχει συγκεντρώσει πολυάριθμες εγκληματικές ακροδεξιές οργανώσεις, όπως η NSU που ευθύνεται για την δολοφονία οκτώ Τούρκων στους δρόμους της Γερμανίας κατά το διάστημα 2000-2007 καθώς και ένα ακροδεξιό εξτρεμιστικό κίνημα, γνωστό ως Πολίτες του Ράιχ (Reichsbuerger).

Σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία, η ριζοσπαστικοποίηση και η επικοινωνία των μελών αυτών των οργανώσεων γίνεται κυρίως στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις υπηρεσίες messenger και το γεγονός αυτό καθιστά «πολύ πιο κουραστική» την παρακολούθησή τους σε σχέση με παλαιότερα.

Η εφημερίδα επικαλείται το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις με πιθανότητα τρομοκρατικής δράσης. Ωστόσο η ανάλυση της Υπηρεσίας έδειξε ότι οι προσπάθειες των οργανώσεων αυτών να κατασκευάσουν εκρηκτικά ή να πραγματοποιήσουν εμπρηστικές επιθέσεις και επιθέσεις με μαχαίρι δεν ήταν οργανωμένες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ