Εκατοντάδες μετανάστες στο Μεξικό σκαρφάλωσαν σε βαγόνια εμπορικού τρένου με προορισμό τις ΗΠΑ.

 

Οι μετανάστες που ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβιβάστηκαν σε μια εμπορική αμαξοστοιχία στο νότιο Μεξικό, οργισμένοι από τις προσπάθειες της τοπικής κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία τους, υπό την πίεση της Ουάσινγκτον.

 

EPA
EPA

 

Η παράτολμη ενέργειά τους να ανέβουν στο τρένο, που είναι γνωστό με την ονoμασία «Το κτήνος» (La Bestia) έγινε μετά τη μαζική φυγή τους από ένα κέντρο κράτησης στην πόλη Ταπατσούλα, το βράδυ της Πέμπτης.

 

EPA
EPA

 

Η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι περίπου 1.300 άνθρωποι δραπέτευσαν, όμως οι περισσότεροι αργότερα επέστρεψαν στο κέντρο.

 

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από διάφορες χώρες σκαρφάλωσαν στο αργό τρένο καθώς αναχωρούσε από την πόλη Αριάγκα, στην Πολιτεία Τσιάπας.

 

EPA
EPA

 

Οι υπηρεσίες μετανάστευσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 395 άνθρωποι ανέβηκαν στα βαγόνια.

 

Η ομάδα κατέβηκε από το τρένο σήμερα, μετά την άφιξή του στην πόλη Ιστεπέκ, στα βορειοδυτικά της Αριάγκα.

 

EPA
EPA

 

«Ελπίζουμε ότι ο Θεός εκεί ψηλά θα συνεχίσει να μας βοηθά. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία. Δεν μας αφήνουν να περπατήσουμε, έτσι ανεβήκαμε στο τρένο. Είναι η μόνη μας επιλογή», είπε ένας άνδρας από την Ονδούρα.

 

Ο Έρικ Μορασάν, 28 ετών, μετανάστης από την Ονδούρα που ζει στη Σαπάτα, κοντά στην Ιστεπέ, είπε ότι γνωρίζει πολλούς από τους ανθρώπους που ανέβηκαν στο τρένο, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιβιβαστεί και ο ίδιος.

 

ΕΡΑ
ΕΡΑ

 

«Το ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο, όμως αυτή είναι η ζωή του μετανάστη», είπε στο πρακτορείο Reuters.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters