Κύπρος: Προς διαλεύκανση η υπόθεση του serial killer - Τι δήλωσε η Αστυνομία

Κύπρος: Προς διαλεύκανση η υπόθεση του serial killer - Τι δήλωσε η Αστυνομία Facebook Twitter
2

Η Αστυνομία της Κύπρου εκτιμά ότι βαίνει προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης του serial killer, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. 

«Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνει πως πάμε για διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε ο Ανδρέας Αγγελίδης, εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας. 

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως η ανακριτική ομάδα μελετά το υλικό ενώ ο ύποπτος για τον φόνο των γυναικών θα οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο. 

«Πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί με εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε πως Αρχηγός της Αστυνομίας «διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη».

«Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ανδρέα Αγγελίδη

Ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης η Αστυνομία. Πρώτο μέλημα η εξιχνίαση της υπόθεσης. Η ερευνητική ομάδα εργάζεται άοκνα και μεθοδικά. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν πως πάμε για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εκείνο το οποίο έχει σημασία στη διερεύνηση είναι η μεθοδικότητα των ανακριτών ως προς την ανάκριση και διερεύνηση των υποθέσεων.

Επίσης η ανακριτική ομάδα η οποία διερευνά αυτή την υπόθεση μελετά το ανακριτικό έργο και το ανακριτικό υλικό έτσι ώστε να παρουσιαστεί ο ύποπτος αύριο στο δικαστήριο.

Όσον αφορά τις εξετάσεις το καθετί διερευνάται πολύ μεθοδικά. Πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί με εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ήδη γνωρίζεται ο Αρχηγός διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη. Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Για το διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άρσης λογαριασμών.

Επαναλαμβάνω πως σε ότι αφορά τα τηλεφωνικά δεδομένα δεν επιτρέπεται με βάση το νόμο στην αστυνομία στις εξαφανίσεις προσώπων.

Επίσης θέλω να επισημάνω πως από το 2007 η Αστυνομία ζήτησε να συμπεριληφθούν απαγωγές και εξαφανίσεις στον νόμο όμως δεν εισακούστηκε.

Το Υπουργείο το 2008 επανήλθε και πρόσθεσε νόμο τις εισηγήσεις της Αστυνομίας.

Την τροποποίηση συνυπέγραψε ο τότε Γ.Ε. Πέτρος Κληρίδης.

Αν η Αστυνομία είχε στα χέρια της τα νομικά εργαλεία το έργο της θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν η Αστυνομία είχε στα χέρια της αυτά τα στοιχεία έφτασε στην εξιχνίαση των εγκλημάτων.

Καλούμε επίσης όλους εσάς τους λειτουργούς των ΜΜΕ, να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην κάλυψη του θέματος.

Καλούμε όλους να δείξουν υπομονή μέχρι την πλήρη εξιχνίαση και διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από dialogos.com.cy

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
"πως Αρχηγός της Αστυνομίας «διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη».«Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», "ΔΕΝ έχουμε καμία αμφιβολία για όλα αυτά. Λογικά θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των διαχρονικά αδιάφορων για τις αλλοδαπές γυναίκες αστυνομικών. Και ύστερα ξυπνήσανε. Κατσε να περάσει λίγος καιρός και θα επιστρέψουν και πάλι στην αδιαφορία τους.
Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε πως Αρχηγός της Αστυνομίας «διόρισε πειθαρχική ομάδα για να διερευνήσει εάν υπάρχουν κενά και λάθη». Πηγή: www.lifo.grΑν υπάρχουν κενά και λάθη; Άντε καλέ, απλά είχαν εξαφανιστεί 22 γυναίκες κι ούτε που ασχολήθηκε κανείς επειδή ήταν αλλοδαπές.«Σίγουρα αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πηγή: www.lifo.grΌσο γι' αυτό είμαι απολύτως σίγουρη!