Η διαδηλώτρια από το Σουδάν που έγινε viral μιλά για πρώτη φορά για τη φωτογραφία που της άλλαξε τη ζωή

0

Στις αρχές του Απριλίου η εικόνα της 22χρονης Alaa Salah έγινε παγκόσμιο viral, ένα φωτογραφικό ορόσημο του ξεσηκωμού στο Σουδάν. Ντυμένη στα λευκά, με το χέρι σηκωμένο να μιλά στο πλήθος, έγινε άθελα της ένα σύμβολο επανάστασης σε μια εποχή απολύτως ψηφιακή.

Άλλωστε, η φωτογραφία της, με δεκάδες κινητά να καταγράφουν από κάτω τα όσα έλεγε, ήταν ένας παράξενος ψηφιακός αντικατοπτρισμός που στην εποχή του Instagram και των ναρκισσιστικών στιγμών στα social media, είχε πραγματικά κάτι ουσιώδες να εκπέμψει. 

Τι λέει, όμως, η ίδια γι' αυτό που συνέβη;  

«Δεν πιστεύω και δεν υποστηρίζω ότι εγώ ήμουν το σύμβολο της επανάστασης στο Σουδάν. Όλες οι γυναίκες από το Σουδάν είναι ινδάλματα. Κάθε γυναίκα από το Σουδάν είναι σύμβολο. Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ είμαστε σύμβολα της επανάστασης».

Όπως εξηγεί, κανείς δεν περίμενε ένα τέτοιου είδους viral και το ζητούμενο σίγουρα δεν είναι αν έγινε εκεί διάσημη, αλλά το ότι η είδηση της επανάστασης στο Σουδάν έφτασε στον κόσμο, στο ότι όλοι γνωρίζουν πια τι συμβαίνει εκεί. 

«Θα συνεχίσουμε να ψάλλουμε και να τραγουδάμε, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε γι' αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας», λέει. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ