Χάκερ τροποποίησαν το λογισμικό των ηλεκτρικών πατινιών ώστε να μιλούν πρόστυχα στους αναβάτες τους. 

 

Τουλάχιστον οχτώ ηλεκτρικά πατίνια της Lime αποσύρθηκαν από τους δρόμους του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία.

 

Τα πατίνια έπεσαν θύματα χάκερ όπου τα προγραμμάτισαν εκ νέου ώστε να «μιλούν» πρόστυχα τους αναβάτες τους και να αφήνουν σεξουαλικά υπονοούμενα. 

 

Η Lime σχολίασε ως «απογοητευτικό» το γεγονός. 

 

«Αν είναι να με καβαλήσεις, τράβα σε παρακαλώ τα μαλλιά μου, εντάξει;», ακούγεται από το μεγάφωνο του ηλεκτροκίνητου πατινιού σε ένα βίντεο που ανέβασε χρήστης του οχήματος στο YouTube. 

 

«Μη με πάρεις για βόλτα, δεν μου αρέσει να με καβαλάνε», ακούγεται από το μεγάφωνο ενός άλλου ηλεκτρικού πατινιού. 

 

Σε ένα βίντεο, από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Channel Seven, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνονται αρκετά από τα παρκαρισμένα ηλεκτροκίνητα δίτροχα να απευθύνονται σχεδόν χορωδιακά προς τους χρήστες τους. 

 

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό το νόημα των ηχογραφημένων μηνυμάτων. 

 

 

Σε μια άλλη περίπτωση, όταν ένας αναβάτης ολοκλήρωσε τη διαδρομή με το ηλεκτρικό πατίνι, ακούστηκε από το μεγάφωνο η φράση: «Όχι, τώρα που πας;»

 

Η εταιρεία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της. 

 

Δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της Lime για το Κουίνσλαντ έγινε λόγος για βανδάλους που αντικατέστησαν τα αυθεντικά ηχητικά αρχεία των δικύκλων. 

 

«Δεν είναι έξυπνο, δεν είναι αστείο και είναι εφάμιλλο με το να αλλάζεις ringtone», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, Nelson Savanh. 

 

 

 

Το ηλεκτρικά πατίνια της Lime λειτουργούν ακόμη δοκιμαστικά στο Μπρισμπέιν. Τον Ιανουάριο αντιμετώπισαν θέμα στα φρένα τους, ωστόσο, μια αναβάθμιση λογισμικού έλυσε το πρόβλημα.

 

Ο δήμος του Μπρισμπέιν διέταξε την εταιρεία να αποσύρει τα δίκυκλα από τους δρόμους για δύο εβδομάδες. 

 

Όπως μετέδωσε το gizmodo.com, χρήστες σε όλο τον κόσμο χακάρουν τα πατίνια ώστε να απολαμβάνουν δωρεάν βόλτες, να αυξάνουν την ταχύτητα των δικύκλων ή απλά να προκαλέσουν χάος.

 

Πολλά δίκυκλα έχουν γίνει αντικείμενα άγριων βανδαλισμών σε όλο τον κόσμο. 

 

 

Με πληροφορίες από gizmodo.com/Brisbane Times