Serial killer στην Κύπρο: Φωτογραφία κι άλλης εξαφανισμένης γυναίκας στο PC του

Serial killer στην Κύπρο: Φωτογραφία κι άλλης εξαφανισμένης γυναίκας στο PC του Facebook Twitter
2

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, μετά το νέο ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για μία ακόμα ενήλικη γυναίκα που έχει εξαφανιστεί. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης», στην κατοχή του 35χρονου Νίκου Μεταξά βρέθηκε φωτογραφία μιας τρίτης εξαφανισμένης γυναίκας, της Maricar Vladez. Το δικαστήριο επιβεβαίωσε πως ερευνάται το σενάριο δολοφονίας της.

Ο «Ορέστης» θεωρείται πλέον ύποπτος και για την υπόθεση εξαφάνισης της 29χρονης από τις Φιλιππίνες, που αγνοείται από τον Δεκέμβριο του 2017. Ο ύποπτος παραδέχθηκε στις αρχές ότι είχε συναντηθεί μαζί της στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία εκείνη εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτογραφία της Vladez βρέθηκε στον υπολογιστή του καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με τη γυναίκα πριν εξαφανιστεί. 

Serial killer στην Κύπρο: Φωτογραφία κι άλλης εξαφανισμένης γυναίκας στο PC του Facebook Twitter
Η Maricar Vladez

  

Σήμερα, ο δράστης οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον δικαστηρίου που διέταξε τη διήμερη κράτησή του. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι αρχές ζητούν παράταση της κράτησης παρότι δεν έχει βρεθεί τρίτο πτώμα. 

Ο Νίκος Μεταξάς παρουσιάστηκε και σήμερα στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, χωρίς να εγείρει ένσταση στο διάταγμα κράτησής του.

Αναφορικά με τη δολοφονία της Arian Palanas, ο ανακριτής αποκάλυψε πως ο 35χρονος την σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου οι αρχές αναζητούν το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose. Μέλη της ΕΜΑΚ θα εξετάσουν με ρομποτική κάμερα και το τελευταίο κομμάτι της ανατολικής πτέρυγας του φρεατίου στο Μιτσερό. 

Μετά την αποκάλυψη των δύο πτωμάτων στο φρεάτιο του μεταλλείου, ο 35χρονος λοχαγός, ομολόγησε τρεις φόνους: της 38χρονης Marry Rose, της 28χρονης Arian Palanas Lozano και της 6χρονης Sierra 

Οι γυναίκες είχαν εξαφανιστεί τον Μάϊο και τον Ιούλιο του 2018 αντίστοιχα. Για το πτώμα της Sierra, ο Μετξάς ισχυρίζεται ότι το πέταξε στο φράγμα Ξυλιάτου. 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο από το μπλογκ του Σαραντάκου σχετικά με την υπόθεση, ο οποίος εστιάζει και σε ένα σημείο που μάλλον περνάει απαρατήρητο: Οι Φιλιππινέζες οικιακοί βοηθοί έρχονται με ειδική βίζα στην Κύπρο η οποία τους επιτρέπει να εργαστούν μονάχα στον εργοδότη τους. Έτσι, βρίσκονται υπό πραγματική ομηρία, με ότι αυτό συνεπάγεται...Γι' αυτόν τον λόγο, οι "μαυρούες" (έτσι τις αποκαλούν οι γνωστοί για τα κατάξανθα χαρακτηριστικά τους Κύπριοι) συχνά το σκάνε προς τα κατεχόμενα για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μάλιστα, όταν γίνονται εύκολος στόχος όπως στην προκειμένη περίπτωση, η κυπριακή αστυνομία αδιαφορεί θεωρώντας πως "Εννά επήεν στα κατεχόμενα" (Θα πήγε στα κατεχόμενα) "Εννά επήεν στα κατεχόμενα"https://sarantakos.wordpress.com/2019/04/24/cyprus-3/Μάλιστα, ο Σαραντάκος παραπέμπει και σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που γράφτηκε σε κυπριακό ιστότοπο :Φταις κι εσύ Mary Roseavant-garde.com.cyhttps://avant-garde.com.cy/istories/ftais-ki-esy-mary-rose?fbclid=IwAR0S35WepVdvJ7DYwFaLG9AzDYvAhNW7mnLzYXF6-PN-BUWPtlDLBOqMqcA
Καλά η αστυνομία τι ακριβώς έκανε τόσο καιρό; Εδώ ακόμα κι εγώ που δεν είμαι ντετέκτιβ το πρώτο πράγμα που θα κοιτούσα θα ήταν με ποιον συνομιλούσε τελευταία το άτομο που εξαφανίστηκε. Επειδή δηλαδή ήταν από τις Φιλιππίνες δεν ασχολήθηκαν καθόλου;