Νέες φωτογραφίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπου ο serial killer της Κύπρου φαίνεται να φωτογραφίζει ατάραχος και χαμογελαστός τον Δημήτρη Χριστόφια σε ειδική εκδήλωση, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του.

 

Στο υλικό που δημοσίευσε ο «Πολίτης», ο Νίκος Μεταξάς φαίνεται πως εξακολουθούσε να καλύπτει με τον φακό του αναρίθμητες εκδηλώσεις μετά τα μακάβρια εγκλήματα που έχει ήδη ομολογήσει. 

 

 

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, ο 35χρονος βρέθηκε σε μια εκδήλωση στην Κύπρο προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια, με την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από όσους έσπευσαν να την παρακολουθήσουν.

 

 

Ο άνδρας κινηματογραφεί χαμογελαστός τα πάντα, έχοντας αναλάβει την κάλυψη της εκδήλωσης από συγγενείς. Κινείται με άνεση στον χώρο ανάμεσα στους ανυποψίαστους παριστάμενους. 

 

Ο καθ' ομολογίαν δράστης έκανε ανενόχλητος τη δουλειά του, ενώ οι αρχές είχαν ήδη εντοπίσει την πρώτη σορό στο φρεάτιο, τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 14 Απριλίου.

 

Όπως μάλιστα μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης, δημοσιογράφος του εντύπου είχε ζητήσει από τον Μεταξά να της στείλει φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση κι εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα. Μάλιστα ο ίδιος έκανε και μαθήματα photoshop μέσω YouTube.

 

 

 

Μεταξύ των εκδηλώσεων με πολιτικά πρόσωπα από διάφορα κόμματα που είχε καλύψει στο παρελθόν, ο 35χρονος είχε αναλάβει και την εκδήλωση για την ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στις 9 Φεβρουαρίου 2017. 

 

Σοκαρισμένοι οι ανακριτές της αστυνομίας άκουσαν πριν λίγες ημέρες τον υπολοχαγό να ομολογεί τη δολοφονία της Mary Rose από τις Φιλιππίνες: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία (...) Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες».

 

Ένα μοντέλο στον τόπο του εγκλήματος

Εν τω μεταξύ, νέες λεπτομέρειες για την δράση του serial killer ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά την μαρτυρία ενός μοντέλου που αναγνώρισε τον «Ορέστη» καθώς πριν λίγο καιρό είχε ποζάρει για εκείνον σε βίντεο κλιπ στο κρεβάτι του σπιτιού του.

 

 

 Το νεαρό μοντέλο με καταγωγή από την Βουλγαρία γνώρισε τον Νίκο Μεταξά πριν από ένα μήνα και πόζαρε για εκείνον σε βίντεο κλιπ στο κρεβάτι του σπιτιού του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, όπου, σύμφωνα με την ομολογία του στους ανακριτές της Αστυνομίας, στραγγάλισε την ώρα της ερωτικής επαφής την Arian Palanas Rozano από τις Φιλιππίνες.

 

Η Θέα μίλησε για το πώς γνώρισε τον Νίκο Μεταξά μέσω facebook, τα ραντεβού τους και τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ στο σπίτι του όπου ομολόγησε μέχρι τώρα πως σκότωσε τις δύο νεαρές Φιλιππινέζες κι έχασε τη ζωή του το 6χρονο παιδί της Μαίρης Ρόουζ.

 

Όπως αποκαλύπτει το μοντέλο, ο «Ορέστης» τής μιλούσε για την πρώην σύζυγό του, για τον καλό χαρακτήρα του, αλλά και για τους τελευταίους δεσμούς που είχε μετά τον χωρισμό του και τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε μαζί τους.

 

Ακολουθεί το κλιπ που είχε τραβήξει ο ίδιος ο κατά συρροήν δολοφόνος για το μοντέλο, με σκηνές και από τον τόπο του εγκλήματος.