Κύπρος: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο δολοφόνος γυναικών - Κρίσιμες έρευνες στο φρεάτιο

Κύπρος: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο δολοφόνος γυναικών - Κρίσιμες έρευνες στο φρεάτιο Facebook Twitter
0

Ξεκινούν και πάλι σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό στην Κύπρο, για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra και πιθανώς και άλλων θυμάτων του 35χρονου Νίκου Μεταξά ο οποίος χθες εξετάστηκε από ψυχίατρο.

Ο 35χρονος Ίλαρχος, ο πρωταγωνιστής της φρικτής αυτής υπόθεσης που έχει σοκάρει την Κύπρο εξετάστηκε από ψυχίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει επίγνωση των πράξεων του και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα στην οικία του αλλά και το γραφείο στο στρατόπεδο στο οποίο υπηρετεί.

Από τις αρχές παραλήφθηκε σωρεία τεκμηρίων, μεταξύ αυτών και σκληροί δίσκοι καθώς και συσκευές usb, στα οποία πλέον θα επιχειρηθεί ουσιαστικά "ανάγνωση" των δεδομένων που μπορούν να αποκαλύψουν ενδεχομένως και άλλα για τη δράση του.

Όσον αφορά στα ευρήματα του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος φαίνεται να διαπιστώνεται ότι ο ύποπτος διατηρούσε λογαριασμούς σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο με το προφίλ Ορέστης όσο και με τα πραγματικά του στοιχεία. Μέχρι στιγμής τα ηλεκτρονικά ίχνη του Ορέστη φαίνεται να οδηγούν στο γεγονός ότι υπήρχε επικοινωνία με ακόμη δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο των ελλειπόντων.

Η σημερινή επιχείρηση 

Οι Αρχές στην Κύπρο έχουν επιστρατεύσει για τη σημερινή επιχείρηση σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη και διαμηνύουν πως η μέρα αναμένεται καθοριστική για τον εντοπισμό της κόρης της Μαιρης Ρόουζ, του τρίτου θύματος δηλαδή του serial killer.

Αν και σήμερα δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Οι ενδείξεις ως τώρα συνηγορούν στην ύπαρξη και άλλων σορών γυναικών που δολοφονήθηκαν, στα έγκατα του φρεατίου.

Κύπρος: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο δολοφόνος γυναικών - Κρίσιμες έρευνες στο φρεάτιο Facebook Twitter

Μέχρι τώρα είναι γνωστό πως ο Νίκος Μεταξάς συνομιλούσε μέσω site γνωριμιών με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες από τις Φιλιππίνες που αγνοούνται, ενώ ο Σύνδεσμος Οικιακών Βοηθών Κύπρου κάνει λόγο για συνολικά 22 αγνοούμενες.

Σήμερα οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μια μικρότερη ρομποτική κάμερα, η οποία έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει μέσα από εμπόδια, που παρεμβάλλονται, ώστε να φθάσουν μέχρι τον πυθμένα.

Χθες επίσης ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε νεκρή από το φρεάτιο, της Αριάν Παλάνας Λοζάνο, 28 ετών. Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους παρέλαβαν τεκμήρια για επιστημονικές αναλύσεις, ενώ στη νεκροτομή παρέστη και ανθρωπολόγος ο οποίος προέβη σε εξειδικευμένες εξετάσεις επί της σορού. Όπως διαπιστώνεται, πρόκειται για Ασιάτισσα, ωστόσο η ταυτοποίησή της θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.

Χθες ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Hope for Children, Μάριος Νικολάου, ανέφερε ότι παρόλο που υπογράφηκε πριν τρία χρόνια μνημόνιο συνεργασίας με την Αστυνομία με το οποίο καθιερώνεται πρωτόκολλο σε σχέση με τις εξαφανίσεις παιδιών, εντούτοις αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και, παρά τις επιστολές που αποστάληκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας, δεν έχει δοθεί απάντηση. Με τη συμφωνία αυτή, κάθε φορά που θα εξαφανίζεται παιδί θα γίνεται ευρεία δημοσίευση με τη φωτογραφία του, ώστε αυτή η είδηση να φτάνει σε όλους τους πολίτες.

Μη στοχοποιείτε τους αξιωματικούς

 

O Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού με ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκειά του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με τους φόνους-εξαφανίσεις συνανθρώπων μας από φερόμενο ως δράστη άτομο που υπηρετεί ως αξιωματικός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Επί του ανωτέρω, αναφέρεται, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού στηρίζει τις ενέργειες της Αστυνομίας Κύπρου προς ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εκφράζει επίσης τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και τη στήριξη του στα παιδιά του φερόμενου ως δράστη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου προέβηκε σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του για παραπομπή του εν λόγω αξιωματικού στην Πειθαρχική Επιτροπή.

«Επιπλέον», προστίθεται στην ανακοίνωση, «οφείλουμε να τονίσουμε ότι το αποτρόπαιο περιστατικό δεν πρέπει επ' ουδενί να συνδέει και να στοχοποιεί το σύνολο των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών της Εθνικής Φρουράς που επιτελούν το καθήκον τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και σεβασμό προς την πατρίδα, στα στελέχη, στους οπλίτες και στην κοινωνία γενικότερα.»

Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι μέρος των σχετικών για το θέμα δημοσιογραφικών άρθρων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διασυνδέεται με την ιδιότητα και το επάγγελμα του υπόπτου, χωρίς βεβαίως αυτό να προσφέρει οποιοδήποτε όφελος ή όποια διασύνδεσή του. Αποτελεί αδιάσειστο γεγονός», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι το σύνολο των αξιωματικών, αποτελεί υπόδειγμα εντιμότητας και ηθικής στην κοινωνία και μεμονωμένα περιστατικά, που προσβάλουν τους θεσμούς, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο της οικογένειας των αξιωματικών της ΕΦ».

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος και SigmaLive 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ