Η γιαγιά της κάνναβης

1

Η Bryna Nalibov υπέφερε για χρόνια από ρευματοειδή αρθρίτιδα και αϋπνία. Είχε δοκιμάσει κάθε είδους αναλγητικά, χωρίς, όμως κανένα αποτέλεσμα και κυρίως καμία ανακούφιση από τους πόνους και την κόπωση που της προκαλούσαν οι άγρυπνες νύχτες. 

Η 67χρονη αποκαλύπτει ότι πέταξε τα βαριά αναλγητικά με τα οποία μπορούσε να αντέχει τη ζωή της, όταν ξεκίνησε να καπνίζει ένα τσιγάρο θεραπευτικής μαριχουάνας και κάνοντας επαλείψεις στις αρθρώσεις της με λάδι μαριχουάνας κάθε βράδυ. 

«Συνειδητοποίησα ότι σταμάτησα να πονάω τόσο και το τσιγάρο με βοηθούσε να κοιμάμαι περισσότερο», λέει η Nalibov που συμμετέχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα υπερηλίκων για τα οφέλη της κάνναβης σε παθήσεις όπως οι δικές της. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η χρήση μαριχουάνας από Αμερικανούς άνω των 65 ετών έχει αυξηθεί κατά 250% τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2006 έως το 2013. Ωστόσο, στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχει ακόμη φόβος και προκατάληψη για τα "ναρκωτικά". 

Αυτός, σύμφωνα με τους ειδικούς, ξεπερνιέται με δύο τρόπους: ο ένας είναι ότι οι άνθρωποι της Γ' Ηλικίας όλο και περισσότερο θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα συμβατικά αναλγητικά -και την επιβάρυνση που προκαλούν στον οργανισμό τους. Ο δεύτερος είναι μέσω ενημερωτικών προγραμμάτων σε οίκους ευγηρίας και άτομα που έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους, ωστόσο, υποφέρουν από κάποια χρόνια πάθηση και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους να την αντιμετωπίσουν...

Τα παραπάνω κάνουν τους υπεύθυνους τέτοιων προγραμμάτων να πιστεύουν ότι στο εγγύς μέλλον, οι πρεσβύτεροι "φανς" της κάνναβης ίσως φτάσουν να ξεπερνούν αριθμητικά τους νεαρότερους σε ηλικία!

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια