Μία κουκουβάγια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λίγο έλειψε να σκοτωθεί, όταν αποκοιμήθηκε σε κινητήρα αεροσκάφους που ετοιμαζόταν να απογειωθεί. 

 

Για καλή του τύχη, οι ελεγκτές εδάφους της Virgin εντόπισαν το κοιμισμένο πουλί μέσα στον αριστερό κινητήρα του Boeing 737-800, πριν οι πιλότοι θέσουν σε λειτουργία τις μηχανές, που θα σήμαινε και τον ακαριαίο θάνατο της κουκουβάγιας. 

 

Ένας μηχανικός σκαρφάλωσε μέσα στην τουρμπίνα, ξύπνησε την κουκουβάγια και την απομάκρυνε με ασφάλεια. «Η γλυκύτατη φίλη βρέθηκε κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών ελέγχων και αποτελεί μία καλή υπενθύμιση των λόγων που κάνουμε αυτούς τους ελέγχους» στα αεροπλάνα, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Virgin Australia.

 

 

 

«Η ομάδα των μηχανικών μας την έσωσε και την επέστρεψε με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον».

 

Ο εγκλωβισμός πουλιών σε κινητήρες αεροπλάνων έχει ως αποτέλεσμα τον βίαιο και ακαριαίο θάνατο τους αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, έχοει οδηγήσει και σε σοβαρά αεροπορικά δυστυχήματα ή ατυχήματα.

 

Από το 1988, υπολογίζεται πως 229 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις μικρών και μεγάλων αεροσκαφών που συνδέονται με εμπλοκή πουλιών σε κινητήρες.

 

Το 2009, ένα αεροπλάνο των US Airways είχε προσθαλασσωθεί επιτυχώς στον ποταμό Hudson μετά από πέρασμα πουλιών από το «εναέριο μονοπάτι» του.