Το μικρότερο μωρό του κόσμου γεννήθηκε 258 γραμμάρια και βγήκε από την εντατική μετά από έξι μήνες

Το μικρότερο μωρό του κόσμου γεννήθηκε 258 γραμμάρια και βγήκε από την εντατική μετά από έξι μήνες Facebook Twitter
1

Ένα βρέφος στην Ιαπωνία που είχε γεννηθεί πρόωρα και ζύγιζε μόλις 258 γραμμάρια πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού πέρασε εξίμισι μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το αγοράκι αυτό γεννήθηκε με καισαρική στην 24η εβδομάδα της κύησης εξαιτίας της υπέρτασης που είχε η μητέρα του.

Μέχρι στιγμής το πιο μικρό πρόωρο αγόρι που είχε επιβιώσει είχε γεννηθεί με βάρος 268 γραμμάρια.

Επρόκειτο επίσης για ένα βρέφος στην Ιαπωνία το οποίο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κέιο στο Τόκιο τον Φεβρουάριο.

Ο Ριουσούκε Σεκίγια ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά. «Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει», δήλωσε η μητέρα του στις τηλεοπτικές κάμερες.

  

Το ποσοστό επιβίωσης για όσα βρέφη γεννιούνται με βάρος μικρότερο των 300 γραμμαρίων έχει αυξηθεί, όμως παραμένει μικρό και κυρίως όταν πρόκειται για αγόρια.

Τα βρέφη αυτά χρειάζονται σε κάθε περίπτωση ειδική ιατρική παρακολούθηση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Προηγούμενες περιπτώσεις νεογέννητων αγοριών με πολύ μικρό βάρος γέννησης που εξήλθαν υγιή από το νοσοκομείο έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2009 (274 γραμμάρια), αλλά και στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά (297 γρ.), όπως και το 2011 (294 γρ. ) και το 2015 (289 γρ.), σύμφωνα με το διεθνές αρχείο του πανεπιστημίου της Άιοβα των ΗΠΑ.

Μεταξύ των κοριτσιών ξεχωρίζει η περίπτωση ενός νεογέννητου με βάρος 252 γραμμάρια που καταγράφηκε στη Γερμανία το 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Να ζησει!Και για να κανω και λιγο απρεπες χιουμορ (απαραιτητο ομως οταν βλεπουμε να υποσκαπτεται η επιστημονικη σκεψη που κανει τετοια θαυματα δυνατα!) αφου το φυλο ειναι ρευστο και δεν εχει καποια βιολογικη υποσταση μηπως το "όμως παραμένει μικρό και κυρίως όταν πρόκειται για αγόρια." ειναι καποιο discrimination bias τον γιατρων; μηπως ειναι cultural τα αιτια για αυτο το (πραγματικα λυπηρο) φαινομενο. Μετα το ακαταλληλο σχολιο να ζησει ξανα:)!