Βορεία Μακεδονία: Η Τουρκία αρνείται να δώσει πράσινο φως για το ΝΑΤΟ

Βορεία Μακεδονία: Η Τουρκία αρνείται να δώσει πράσινο φως για το ΝΑΤΟ Facebook Twitter
EPA
0

H Τουρκία απειλεί να καθυστερήσει την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Onalert, βασικός λόγος είναι οι 15 Τούρκοι υπήκοοι που στα Σκόπια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τους οποίους η Βόρεια Μακεδονία αρνείται να παραδώσει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της Άγκυρας οι εν λόγω ύποπτοι ανήκουν στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

Το θέμα τέθηκε επίσης από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια στις 3 Απριλίου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο Κοσσυφοπέδιο, ζήτησε την έκδοση γκιουλενιστών που βρίσκονται εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε τα αιτήματα της Τουρκίας και έλαβε υποστήριξη από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης «που κάλεσε επίσης την κυβέρνηση στα Σκόπια να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των 15 ανδρών».

Ωστόσο, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερσίνσκα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι, εκτός από άλλα μέλη της συμμαχίας του Βορειοανατολικού Ατλαντικού, η χώρα της χρειάζεται την Τουρκία για την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ .

Με πληροφορίες από onalert

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ