Οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών στην Ubisoft Montreal, το στούντιο που αναδημιούργησε το Παρίσι του 18ου αιώνα στο ιστορικό παιχνίδι δράσης Assassin's Creed Unity, δωρίζουν 500.000 ευρώ για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων.

 

Η Ubisoft θα δωρίσει 500.000 ευρώ για να βοηθήσει τις προσπάθειες αποκατάστασης και επίσης θα διαθέσει δωρεάν το παιχνίδι Assassin's Creed Unity για υπολογιστές για την επόμενη εβδομάδα, θέλοντας να δώσει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλείο και την ομορφιά της Παναγίας των Παρισίων.

 

«Ελπίζουμε, με αυτή τη μικρή χειρονομία, πως μπορούμε να προσφέρουμε σε όλους την ευκαιρία να εκτιμήσουν το virtual αφιέρωμά μας σε αυτό το μνημειακό κομμάτι της αρχιτεκτονικής», αναφέρει η εταιρεία.

 

Ο εμβληματικός ναός πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό μεγάλης ακριβείας που δημιουργήθηκε με προσοχή από παλιούς χάρτες, φωτογραφίες και σχέδια.

 

Η Caroline Miousse, σχεδιάστρια του παιχνιδιού, πέρασε 14 μήνες δουλεύοντας σχεδόν αποκλειστικά για τον καθεδρικό ναό, πετυχαίνοντας μια τρομακτικής ακριβείας απεικόνισή του που προσφέρει μοναδική εμπειρία στους παίχτες.

 

Παρόλο που αναφέρθηκε ευρέως ότι το έργο της Ubisoft για το παιχνίδι θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακατασκευή του καθεδρικού ναού, η Ubisoft δεν το επιβεβαιώνει.

 

«Δεν συμμετέχουμε επί του παρόντος στην αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων, αλλά θα χαρούμε να προσφέρουμε την εμπειρία μας με κάθε τρόπο και να βοηθήσουμε με αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στούντιο.

 

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι αυτό που κάναμε για το παιχνίδι δεν ήταν μια επιστημονική ανασυγκρότηση, αλλά ένα καλλιτεχνικό όραμα. Ενώ θέλαμε να είμαστε πολύ ακριβείς με λεπτομέρειες, υπάρχουν κάποιες διαφορές».