Παναγία των Παρισίων: Στο Λούβρο μεταφέρονται οι πίνακες που υπέστησαν φθορές

Παναγία των Παρισίων: Στο Λούβρο μεταφέρονται οι πίνακες που υπέστησαν φθορές Facebook Twitter
EPA
0

Στο μουσείου του Λούβρου για συντήρηση πρόκειτια να μεταφερθούν οι πίνακες ζωγραφικής της Παναγίας των Παρισίων που υπέστησαν φθορές (κυρίως από καπνό) κατά τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά. 

«Οι μεγάλοι πίνακες της Παναγίας των Παρισίων δεν υπέστησαν ζημιές που σχετίζονται με τη φωτιά, αλλά περισσότερο από τον καπνό», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μπροστά από τον ναό.

«Οι πίνακες ενδέχεται να αρχίσουν να μεταφέρονται με ασφάλεια από την Παρασκευή στα εργαστήρια του Λούβρου όπου θα γίνει η συντήρηση και αποκατάστασή τους» , δήλωσε ο υπουργός.

«Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες έχουν κινητοποιηθεί για να διασφαλίσουν τη στατική ασφάλεια του χώρου στο σύνολό του. Υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται προσοχή , ειδικά στο βόρειο τμήμα του», δήλωσε ακόμη ο Ριστέρ.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν τρεις σημαντικές οπές . Οι αρχιτέκτονες προσπαθούν σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Παρισιού να λάβουν τα καταλληλότερα μέτρα για να ενισχύσουν τη στατικότητα των σημείων του κτιρίου που κινδυνεύουν περισσότερο ", τόνισε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM