Παναγία των Παρισίων:Ο Πούτιν στέλνει κορυφαίους ειδικούς για το μνημείο

Παναγία των Παρισίων:Ο Πούτιν στέλνει κορυφαίους ειδικούς για το μνημείο Facebook Twitter
0

Μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς βοήθειας διεθνώς για την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Πολλοί ηγέτες εκφράζουν εδώ και ώρες τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό.

Ο Πούτιν δήλωσε πριν από λίγο πως προκαλεί «οδύνη στην καρδιά των Ρώσων» η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου.

«Η Παναγιά των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύκτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», τόνισε ο Πούτιν στο μήνυμα αλληλεγγύης που απηύθυνε προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και «όλο τον γαλλικό λαό».

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «ελπίζει πως αυτός ο μεγάλος καθεδρικός ναός θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί», ενώ πρότεινε «να στείλει στη Γαλλία τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».

Παναγία των Παρισίων:Ο Πούτιν στέλνει κορυφαίους ειδικούς για το μνημείο Facebook Twitter

Δωρεές εκατομμυρίων

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή στην γαλλική πρωτεύουσα "μιας διεθνούς διάσκεψης δωρητών" για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων, μετά την χθεσινή πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον εμβληματικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

 

«Προτείνω να κάνουμε μια διεθνή διάσκεψη δωρητών, η οποία θα υποδεχθεί ειδικούς και θα μπορέσει να συγκεντρώσει κεφάλαια», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter,

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, δεσμεύτηκε να δώσει 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων. Ο Αρνό είναι ένας από τους αρκετούς δισεκατομμυριούχους που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν εκατομμύρια για να συνδράμουν στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του κατεστραμμένου από τις φλόγες Καθεδρικού Ναού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Σας λέω επίσημα απόψε: αυτός ο καθεδρικός ναός θα ανοικοδομηθεί από κοινού από όλους εμάς», τονίζοντας ότι η Παναγία των Παρισίων είναι "η ιστορία μας".

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, αλληλέγγυοι στην εθνική αυτή τραγωδία, εντάσσονται στις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση αυτού του εξαιρετικού καθεδρικού ναού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση.

Οι Αρνό, η πλουσιότερη οικογένεια στη Γαλλία, «θα κάνουν τη δωρεά των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο ταμείο για την ανοικοδόμηση αυτού του αρχιτεκτονικού έργου, που είναι κομμάτι της Ιστορίας της Γαλλίας».

Ο όμιλος LVMH, που έχει σχεδόν 70 εταιρίες ανάμεσά τους οι Louis Vuitton, Christian Dior, Sephora, Fendi, Sephora, η σαμπάνια Dom Perignon ή ακόμη Hennessy-- αναφέρει επίσης ότι "θέτει στη διάθεση του κράτους και των αρμοδίων οργάνων όλα τα επιτελεία του --το δημιουργικό, το αρχιτεκτονικό, το οικονομικό-- για να βοηθήσει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης από τη μια πλευρά, και της συλλογής χρημάτων από την άλλη".

Ο όμιλος LVMH κατέγραψε το 2018 ρεκόρ πωλήσεων το 2018 που ανήλθαν σε 46,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η οικογένεια των γάλλων βιομηχάνων Πινό, η οποία προεδρεύει του ομίλου Kering, ανακοίνωσε από χθες βράδυ την αποδέσμευση 100 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μέσω της επενδυτικής του εταιρίας Artemis. "Η τραγωδία αυτή πλήττει όλους τους Γάλλους και εκτός αυτών όσους είναι προσηλωμένοι στις πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς", ανακοίνωσε ο 82χρονος πρόεδρός της Φρανσουά-Ανρί Πινό.

Ο όμιλος Kering --παλαιότερα Pinault-Printemps-Redoute (PPR)- είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος ειδών πολυτελείας, μετά τον LVMH, και έχει μεταξύ άλλων τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent, τα κοσμήματα Boucheron. Το 2018 κατέγραψε μεγάλη αύξηση των κερδών του με πωλήσεις που ανήλθαν στα 13,66 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία Artemis είναι το ισχυρό σκέλος της αυτοκρατορίας που ίδρυσε ο Φρανσουά Πινό, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Εξάλλου, η πρόεδρος της Γαλλικής Επαγγελματικής Λίγκας Ποδοσφαίρου Ναταλί Μποΐ ντε λα Τουρ δεσμεύτηκε σήμερα ότι το γαλλικό ποδόσφαιρο "θα κινητοποιηθεί για να βοηθήσει οικονομικά" στην ανοικοδόμηση του ναού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ