Σκελετοί από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν τυχαία σε δημόσια έργα

Σκελετοί από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν τυχαία σε δημόσια έργα Facebook Twitter
Τhames Water
0

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε έναν οικισμό σχεδόν 3.000 ετών στην Βρετανία, κατά τη διάρκεια δημόσιων έργων, και οι αρχαιολόγοι πιθανολογούν ότι, ορισμένοι από αυτούς, θανατώθηκαν σε ανθρωποθυσίες. 

Ανάμεσα στα οστά 26 ανθρώπων από την εποχή του Σιδήρου και την Ρωμαϊκή εποχή βρέθηκαν αυτά μιας γυναίκας όπου τα κάτω άκρα της είχαν κοπεί και τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από το κεφάλι της αλλά και ενός ατόμου ακόμα όπου το κρανίο του είχε τοποθετηθεί στα πόδια του. 

Στον χώρο, που ανακαλύφθηκε από μηχανικούς της Τhames Water οι οποίοι τοποθετούσαν σωλήνες άρδευσης στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, εντοπίστηκε ακόμα μια συλλογή εργαλείων από διαφορετικές περιόδους. 

Σκελετοί από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν τυχαία σε δημόσια έργα Facebook Twitter
Τhames Water

Οι αρχαιολόγοι που μελέτησαν τα οστά πιστεύουν τα άτομα αυτά άνηκαν στην ίδια κοινότητα που πήρε μέρος στην κατασκευή του Uffington White Horse, ενός προϊστορικού γλυπτού σε έναν κοντινό λόφο. 

Από την πλευρά του, ο Πάολο Γκουαρίνο, εκ μέρους των αρχαιολόγων, ανέφερε πως τα ευρήματα αυτά αποτελούν μία μοναδική πηγή για τις ζωές και τον θάνατο κοινοτήτων που γνωρίζουμε μόνο από τα δημιουργήματά τους. 

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των αντικειμένων, των οστών των ζώων, των ανθρώπινων σκελετών όπως επίσης και των δειγμάτων από το χώμα θα μας βοηθήσουν να προσθέσουμε σημαντικές πληροφορίες στην ιστορία των κοινοτήτων που έζησαν σε αυτή την περιοχή τόσα πολλά χρόνια πριν», πρόσθεσε. 

Σκελετοί από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν τυχαία σε δημόσια έργα Facebook Twitter
Τhames Water

Οι επιστήμονες απομάκρυναν τα οστά από την περιοχή για να τα μελετήσουν.

Σύμφωνα με τον Νιλ Χολμπρουκ, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας της περιοχής, τα ευρήματα δείχνουν τις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις των ανθρώπων που έμεναν στο Οξφορντσάιρ πριν τη ρωμαϊκή εισβολή. 

Ο ίδιος υπεραμύνεται της θεωρίας των ανθρωποθυσιών. 

«Η ανακάλυψη αμφισβητεί τις αντιλήψεις μας για το παρελθόν και μας καλεί να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις πεποιθήσεις των ανθρώπων που έζησαν και πέθαναν εδώ πάνω από 2.000 πριν», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ