Παραλίγο να αποβληθεί, επειδή είχε αγόρι: τώρα ζητά να καταργηθεί ο Κώδικας Τιμής του Κολεγίου της

2

Λίγο πριν αποφοιτήσει από το Brigham Young University στη Γιούτα των ΗΠΑ, η Sidney Draughon κινδύνευσε με αποβολή και διακοπή σπουδών βάσει του Κώδικα Τιμής του εκπαιδευτικού της ιδρύματος, επειδή είχε αγόρι. 

Όταν την κάλεσαν σε απολογία, η υπεύθυνη των θεμάτων του Κώδικα Τιμής του Κολεγίου της είπε: «Ξέρουμε ότι περίπου πριν από έναν χρόνο, στο σπίτι του στην Ατλάντα φιλοξένησες το πρώην αγόρι σου για το καλοκαίρι».

Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις έγιναν ακόμη πιο προσωπικές και απολύτως αδιάκριτες και αφορούσαν το αν είχε σεξουαλική επαφή με το αγόρι της, αν την άγγιξε και πού. Η νεαρή γυναίκα τέθηκε υπό επιτήρηση και αποφοίτησε με καθυστέρηση, όμως, η σοκαριστική εμπειρία την οδήγησε στο να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο συμφοιτητές της ή και άνθρωποι που είχαν αποφοιτήσει θα μπορούσαν ανώνυμα να καταγγείλουν πόσο λάθος λειτουργούσε ο Κώδικας Τιμής στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Honor Code Stories (@honorcodestories) στις

Ο λογαριασμός, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γέμισε από εμπειρίες και μαρτυρίες σαφώς οδυνηρότερες από τη δική της. Κορίτσια που είχαν βιαστεί, αγόρια που είχαν υποστεί βάναυση ταλαιπωρία, επειδή ήταν gay και άλλες ιστορίες που πλέον ανοιχτά μοιράζονταν όσοι είχαν υποφέρει από έναν εκδικητικό Κώδικα, που στόχο είχε να τους... συνετίσει και να τους οδηγήσει στην ενάρετη ζωή. 

Το Κολέγιο, που είναι ιδιοκτησία της Εκκλησίας του Χριστού και των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, υποχρεώνει τους φοιτητές να υπογράφουν το συμφωνητικό του Κώδικα, το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύει το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, το προγαμιαίο σεξ και την ομοφυλοφιλία. 

Το χειρότερο; Ο Κώδικας ευνοεί το να καταδίδει ο ένας φοιτητής τον άλλο, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ζωή τους μέσα στο κολέγιο. Τώρα, τόσο η Draughon, όσο και πολλοί ακόμη που φοιτούν εκεί, ζητούν αναμόρφωση του Κώδικα Τιμής και κυρίως κατάργηση της... εξομολόγησης. 

«Είναι παρανοϊκό το να σε υποχρεώνουν να εξομολογηθείς τις αμαρτίες σου σε έναν άγνωστο που απλώς βρίσκεται απέναντί σου για να σε τιμωρήσει. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει Κώδικας, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει», καταλήγει η ίδια. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που εντάσσονται με την ελεύθερη βούλησή τους σε ένα περιβάλλον που έχει, εν γνώσει τους, τις συγκεκριμένες "ιδιαιτερότητες" (για να κρατήσω ουδέτερη στάση και να μην πω κάτι πιο χοντρό) και στην συνέχεια παραπονούνται για τις ιδιαιτερότητες αυτές.Στο κολλέγιο "της Εκκλησίας του Χριστού και των Αγίων των Τελευταίων Ημερών," πήγες κοπέλα μου τι περίμενες;;; Είναι σαν να πας σε swinger club και να λες μετά "καλέ εκεί κάνουν ανωμαλίες"
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το εκπαιδευτικό ίδρυμα αυτών των μουρλαμένων φανατικών να έχει πολύ φτηνότερα δίδακτρα από τα υπόλοιπα πανάκριβα πανεπιστήμια. Οπότε, ανάγκα...Ειδάλλως, έχεις απόλυτο δίκιο.