Τηλεοπτικό κανάλι θα μηνύσει τον Ποροσένκο γιατί μπούκαρε σε στούντιο

Τηλεοπτικό κανάλι θα μηνύσει τον Ποροσένκο γιατί μπούκαρε σε στούντιο Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Τηλεοπτικό κανάλι στην Ουκρανία απειλεί να μηνύσει τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.


Αιτία για της μήνυσης η απρόσκλητη παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου σε ένα τοκ-σόου το βράδυ της Πέμπτης, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Εισβάλατε αδιάντροπα (σ.σ. στο στούντιο) ενώ βιντεοσκοπούσαμε, σε μια ιδιωτική εταιρεία, χωρίς πρόσκληση, χρησιμοποιώντας τη θέση σας ως αρχηγός του κράτους» ανέφερε ο Αλεξάντρ Τκατσένκο, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του καναλιού 1+1, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση.

Ο αντίπαλος του Ποροσένκο σε αυτές τις εκλογές, ο ηθοποιός Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ «Υπηρέτης του λαού» που προβάλλεται από το κανάλι 1+1.

Ο Ζελένσκι, που δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία –εκτός από τον ρόλο του στο σίριαλ, καθώς υποδύεται έναν πρόεδρο– αυτοπροβάλλεται ως μια εναλλακτική λύση σε ένα κατεστημένο διαβρωμένο από τη διαφθορά.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον Ζελένσκι.

Στην ανακοίνωσή του ο Τκατσένκο ανέφερε ότι ο Ποροσένκο δήλωσε ότι πήγε στο στούντιο για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στο τοκ-σόου «Δικαίωμα στην εξουσία». Εμφανίστηκε τελικά πίσω από ένα μικρόφωνο. Το κανάλι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν στο Παρίσι για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξηγώντας ότι ο Ποροσένκο το γνώριζε αφού και αυτός επρόκειτο να γίνει δεκτός σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Για την εισβολή στο στούντιο «σας αξίζει να σας μηνύσουμε», πρόσθεσε ο Τκατσένκο, προειδοποιώντας τον Ποροσένκο ότι το κανάλι θα κινηθεί δικαστικά την Δευτέρα.

Στο σίριαλ «Υπηρέτης του λαού» ο Ζελένσκι παίζει έναν καθηγητή ιστορίας ο οποίος καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος, προς έκπληξη όλων.

Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία με ένα σύντομο βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι 1+1 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι θεατές περίμεναν να δουν στις οθόνες τους το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ποροσένκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ