Σεισμός

Στo Πουκέτ μια selfie μπορεί να σας στείλει στην φυλακή

Στo Πουκέτ μια selfie μπορεί να σας στείλει στην φυλακή Facebook Twitter
0

Σκληρά μέτρα εναντίον των selfies στον διάσημο αεροδιάδρομο του Πουκέτ παίρνουν οι αρχές της Ταϊλάνδης όπου η παρεμπόδιση της αεροπλοΐας τιμωρείται ακόμα και με ισόβια. 

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ που βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, είναι πασίγνωστο για τον αεροδιάδρομό του, η αρχή του οποίου βρίσκεται πάνω σε μια παραλία. 

Στο σημείο αυτό συρρέει πλήθος τουριστών για να βγάλει φωτογραφίες με τα αεροπλάνα που πετάνε σε μικρό ύψος πάνω από την παραλία. 

Τώρα, οι αρχές δημιουργούν μια νέα ζώνη ασφαλείας στην παραλία ώστε να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να βρίσκονται εκεί και να αποσπούν τους πιλότους θέτοντας σε κίνδυνο τα αεροπορικά δρομολόγια και, κυρίως, τις προσγειώσεις αεροσκαφών. 

Οι αρχές προσπαθούν να θέσουν τέρμα τόσο στις πτήσεις drones στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στη χρήση φακών. 

Στo Πουκέτ μια selfie μπορεί να σας στείλει στην φυλακή Facebook Twitter
Wikimedia Commons

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε πως κανείς δεν θα επιτρέπεται να βρίσκεται εντός αυτής της ζώνης. Η ζώνη θα αναπτύσσεται σε 9 χιλιόμετρα, σε μια χώρα που η καταπάτηση, επισύρει ακόμα και την ποινή του θανάτου. 

«Κάθε συμπεριφορά που διαταράσσει την προσγείωση των αεροπλάνων και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών, θα τιμωρείται αυστηρά βάσει των νόμων για την αεροναυτιλία. Η μεγαλύτερη ποινή, είναι η θανατική ποινή», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του αεροδρομίου Wichit Kaeothaithiam στην Bangkok Post. 

Φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.250 δολαρίων συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις λιγότερο αυστηρές ποινές για την παραβίαση της ζώνης. 

Σύμφωνα με την South China Morning Post η παρεμπόδιση της αεροπλοΐας στην Ταϊλάνδη μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα πέντε χρόνια και τα ισόβια. 

Ωστόσο υπάρχουν ήδη αμφιβολίες για το συγκεκριμένο μέτρο. Καθότι η παραλία είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη θεωρείται σχεδόν αδύνατη η επιβολή της ζώνης αποκλεισμού. 

Εκ μέρους της διεύθυνσης της παραλίας έγινε γνωστό πως οι περιορισμοί δεν έχουν τεθεί σε ισχύ ακόμη και πως στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται πολλοί τουρίστες. 

Το Πουκέτ είναι ένας από τους πλέον διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης, ιδιαίτερα αγαπητός σε Κινέζους και Ρώσους επισκέπτες. 

Το 2018, 2,19 εκατομμύρια Κινέζοι και 670.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν το νησί της Ταϊλάνδης και πολλοί από αυτούς, έβγαλαν selfie - κάποιοι στην ζώνη που τώρα θα αποκλειστεί. 

Με πληροφορίες από South China Morning Post/Travel Pulse

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ