Προσποιήθηκε τον οδηγό Uber και τελικά βίασε την ανυποψίαστη πελάτισσα

Προσποιήθηκε τον οδηγό Uber και τελικά βίασε την ανυποψίαστη πελάτισσα Facebook Twitter
1

Ένας άνδρας από την Ουάσινγκτον προσποιήθηκε τον οδηγό Uber και τελικά βίασε την πελάτισσά του, μια γυναίκα που πήρε έξω από ένα μπαρ στο Σιάτλ τον Δεκέμβριο.

Ο άντρας τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη αυτή την εβδομάδα.

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι στις 16 Δεκεμβρίου ο φίλος της κάλεσε ένα Uber γι' αυτήν και ο κατηγορούμενος την έκανε να πιστέψει ότι ήταν ο οδηγός της Uber που περίμενε.

Ενώ ο άντρας οδηγούσε προς το σπίτι της, έκανε στην άκρη και σε κάποιο απόμερο σημείο βίασε τη γυναίκα, δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

Στη συνέχεια οδήγησε τη γυναίκα στο σπίτι.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον δράστη μέχρι που αυτή την εβδομάδα προχώρησαν σε δημοσιοποίηση φωτογραφιών στα social media. Oι εικόνες από το βίντεο κάμερας τον έδειξαν έξω από το σπίτι της γυναίκας, την ημέρα της επίθεσης.

Ο 34χρονος είδε τις εικόνες και πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να «καθαρίσει το όνομά του», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη. Αφού έδωσε στους αστυνομικούς πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα, ο ύποπτος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, είχε το δικαίωμα να φύγει. Στη συνέχεια πήγε σπίτι της γυναίκας για να την αντιμετωπίσει και να της ζητήσει το λόγο, ανέφερε η αστυνομία.

Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη.

Οι αρχές λένε πως είπε ψέματα για το άλλοθί του και το πού ήταν. Η σύζυγός του όμως εναντιώθηκε και τότε εκείνος παραδέχτηκε ότι πήρε το θύμα με το όχημά του και πως είχαν σεξουαλική επαφή. Ωστόσο δήλωσε ότι νόμιζε πως η πράξη ήταν συναινετική, αλλά ομολόγησε ότι ήταν μεθυσμένος. 

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση το απόγευμα της Τετάρτης και οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του βιασμού. 

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά τη δολοφονία μιας φοιτήτριας από άντρα που προσποιήθηκε τον οδηγό Uber στη Νότια Καρολίνα.

Η Samantha Josephson, 21 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, είχε εξαφανιστεί και τελικά βρέθηκε νεκρή λίγο αργότερα. Η υπόθεση αυτή ήταν πραγματικά σοκαριστική καθώς έγινε γνωστό πως το θύμα ξεγελάστηκε από τον θύτη.

Μετά το θάνατο της Josephson, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο "What's My Name", προτρέποντας τους ανθρώπους να ζητάνε από τους οδηγούς να μοιραστούν το όνομά τους πριν μπουν στο αυτοκίνητο.

Η Uber έχει εκδώσει μια σειρά από συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και το να ελέγχουν ότι ο αριθμός πινακίδων και η φωτογραφία του οδηγού ταιριάζουν με αυτό που εμφανίζεται στην εφαρμογή.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM