ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες

O Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες Facebook Twitter
EPA
1

Μετά από παράπονα για απρεπή αγγίγματα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αστειεύεται ότι πήρε την άδεια για να αγκαλιάσει άνδρες.


Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι έκανε γυναίκες να νιώσουν άβολα με τη σωματική επαφή του, επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει την όλη διαμάχη.

Μόλις είχε ξεκινήσει να εκφωνεί μια ομιλία στον Διεθνή Σύλλογο Ηλεκτρολόγων στην Ουάσιγκτον, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε ότι «είχε πάρει άδεια» ώστε να αγκαλιάσει τον πρόεδρο του συνδικάτου Λόνι Στίβενσον.

Το ακροατήριο, που απαρτιζόταν κυρίως από άνδρες, ξέσπασε σε γέλια, μόλις άκουσε το αστείο του.

Κατόπιν, ο Τζο Μπάιντεν έκανε παρόμοιο χιούμορ, αφού κάλεσε παιδιά από το ακροατήριο στην σκηνή, ενώ αγκάλιασε ένα αγόρι.

Τα σχόλια του πρώην αντιπροέδρου ήταν τα πρώτα που έκανε δημοσίως από τότε που περισσότερες από έξι γυναίκες παραπονέθηκαν ότι τις είχε αγγίξει απρεπώς κατά τη διάρκεια πολιτικών εκδηλώσεων.

Ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ άμεσα στις κατηγορίες, όπως έκανε νωρίτερα την εβδομάδα, όταν έδωσε στη δημοσιότητα ένα δίλεπτο βίντεο, που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναγνώριζε ότι η αντίληψη του «προσωπικού χώρου» αναδύθηκε στον απόηχο του κινήματος #MeToo.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο Μπάιντεν διατύπωσε τη λύπη του για τις επικρίσεις σε βάρος του, ότι με τη συμπεριφορά του έκανε κάποιες γυναίκες να νιώσουν άβολα, ωστόσο δεν ζήτησε συγγνώμη.

«Το γεγονός είναι πως έχω ξεκαθαρίσει ότι εάν έκανα κάποιον να νιώσει άβολα, αισθάνομαι άσχημα για αυτό».

«Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου, ποτέ, ποτέ, ποτέ».

«Λυπάμαι που δεν κατάλαβα. Δεν λυπάμαι για τις προθέσεις μου. Δεν λυπάμαι για ό,τι έχω ποτέ κάνει, ποτέ μου δεν επέδειξα ασέβεια εσκεμμένα, προς έναν άνδρα ή μια γυναίκα».

Πηγές από το περιβάλλον του Μπάιντεν είπαν στο Ρόιτερς αυτήν την εβδομάδα ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τα περιστατικά εναγκαλισμών πολιτών κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων δεν έχει αποθαρρύνει τα σχέδιά του για μια προεδρική θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διατέλεσε 8 χρόνια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του αργότερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM