Brexit: Πλειοψηφία μίας ψήφου για τη διάταξη που υποχρεώνει την Μέι να ζητήσει νέα αναβολή

Brexit: Πλειοψηφία μίας ψήφου για τη διάταξη που υποχρεώνει την Μέι να ζητήσει νέα αναβολή Facebook Twitter
EPA
0

Σε μια δραματική ψηφοφορία το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε με διαφορά ενός βουλευτή διάταξη που υποχρεώνει την Τερέζα Μέι να ζητήσει αναβολή στη διαδικασία του Brexit, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία. 

Η συγκεκριμένη διάταξη ήταν πρωτοβουλία της Ιβετ Κούπερ, η οποία είναι μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων με το Εργατικό κόμμα. Υπέρ της ψήφισαν 313 βουλευτές, ενώ κατά 312.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί μέσα στη μέρα από τη Βουλή των Λόρδων και χρειάζεται και την έγκριση της για να γίνει νόμος. όμως ούτως ή άλλως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνη που θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το αίτημα για νέα παράταση. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ χθες η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συζητήσεις ανάμεσα σε ομάδες των Συντηρητικών και των Εργατικών προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο στο Brexit. 

Την ίδια στιγμή, ο Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναμένει οι Βρυξέλλες να επιμείνουν σε μια μακρά παράταση σε περίπτωση που εγκρίνουν την αναβολή στο Brexit και περιέγραψε το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα οποιαδήποτε τελική συμφωνία ως «μία απολύτως αξιόπιστη πρόταση». 

Όμως, ο υπουργός Υγείας, Μάτ Χάνκοκ, είπε στο ραδιόφωνο του BBC πως είναι «πάρα πολύ αρνητικός» σε νέο δημοψήφισμα και πως δε θέλει να δει μια μεγάλη παράταση στη διαδικασία του Brexit. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM