Κλοτσούσαν και χτυπούσαν transgender στο κέντρο του Παρισιού

Κλοτσούσαν και χτυπούσαν transgender στο κέντρο του Παρισιού Facebook Twitter
3

Mία transgender γυναίκα έγινε στόχος βίαιης επίθεσης στο Παρίσι, όταν βρέθηκε κοντά σε μία διαδήλωση κατά του προέδρου της Αλγερίας. 

Το βίντεο της επίθεσης έγινε ευρύτερα γνωστό μέσω των social media και προκάλεσε σάλο. Η Julia, το θύμα της επίθεσης, μίλησε στα γαλλικά ΜΜΕ για όσα έζησε. 

Ανέφερε πως έγινε στόχος τριών ανδρών στην Place de la République.

«Είσαι, άντρας, δεν θα πας πουθενά, δεν πρόκειται να περάσεις», της φώναξαν οι άνδρες ενώ παράλληλα την έσπρωχναν και την γρονθοκοπούσαν καθώς προσπαθούσε να διασχίσει το πλήθος.

Η Julia μίλησε στη γαλλική τηλεόραση και το ραδιόφωνο, και τονίζει πως δεν έχει ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. «Η βία κατά της transgender κοινότητας είναι καθημερινό φαινόμενο, όμως μερικοί άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη που έχω εγώ, μία τέτοια επίθεση θα τους είχε διαλύσει», είπε. 

Για την επίθεση έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα. 

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Μαρτίου σε μια μεγάλη διαδήλωση κατά του 82χρονου προέδρου της Αλγερίας, Abdelaziz Bouteflika, ο οποίος πλέον έχει παραιτηθεί από το αξίωμα του. 

Η Julia δέχτηκε τους χλευασμούς ορισμένων διαδηλωτών που μιλούσαν αραβικά. 

Στο βίντεο ένας άντρας της ανακατεύει τη μαλλιά, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ένα κορίτσι τυλιγμένο με την αλγερινή σημαία έρχεται να βοηθήσει την Julia. Μόλις το κορίτσι απομακρύνεται ένα άντρα αρχίζει να δίνει γροθιές στην Julia, ενώ ένας άλλος την κλωτσά. 

Στη συνέχεια, η αστυνομία των μέσων μαζικής μεταφοράς παρενέβη και κατάφερε να απομακρύνει με ασφάλεια την Julia, όμως, όπως καταγγέλλει η γαλλική οργάνωση Stop Homophobie, οι αστυνομικοί την αποκάλεσαν με την προσφώνηση «Κύριε» (Monsieur) και τη συμβούλεψαν «να μην ντύνεται έτσι». 

Επειδή το βίντεο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στη Γαλλία, η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια. Τονίζει μάλιστα πως ένας από τους άντρες που της επιτέθηκαν της έδειξε τα γεννητικά του όργανα και πως οι υπόλοιποι έχυσαν μπύρα απάνω της. 

«Δεν περιμένω απαραίτητα πως αυτά τα άτομα θα τιμωρηθούν αλλά θέλω τα πράγματα να προχωρήσουν μπροστά και να βρεθεί ένας τρόπος να εξελιχθούν οι άνθρωποι», είπε στη γαλλική τηλεόραση. 

Θέλησε επίσης να ξεκαθαρίσει πως δεν θεωρεί πως το περιστατικό έχει σχέση με την αλγερινή κοινότητα και πως η επίθεση έγινε από «αστοιχείωτους ανθρώπους» ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τη θρησκεία τους. 

Ο εισαγγελέας του Παρισιού έχει ξεκινήσει την έρευνα της υπόθεσης για τις κατηγορίες της βίας εξαιτίας σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου του θύματος. 

Η δήμαρχος του Παρισιού, η Anne Hidalgo, όπως και η υπουργός ισότητας, η Marlène Schiappa, καταδίκασαν την επίθεση. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που βρίσκω πραγματικά εξοργιστικό με κάθε είδους μετανάστες είναι ότι δεν όχι απλά δεν δέχονται το τρόπο ζωής της χώρας που αυτοί επέλεξαν να πάνε, δρουν και ενάντια του! Όπως με τον παράνομο πακιστανό ιμάμη στην Αθήνα που έκανε "κήρυγμα" εναντίον των ελληνίδων επειδή λέει χορεύουν με μίνι πάνω στα τραπέζια.