Γιατί θέλει να απαγορεύσει την πορνογραφία μια ανοιχτόμυαλη χώρα όπως η Ισλανδία;

Γιατί θέλει να απαγορεύσει την πορνογραφία μια ανοιχτόμυαλη χώρα όπως η Ισλανδία; Facebook Twitter
5

Μπορεί μια πλήρως καλωδιωμένη χώρα να γίνει μια ζώνη χωρίς πορνό, την εποχή της άμεσης πληροφορίας, των βίντεο και του ίντερνετ; Οι αρχές της Ισλανδίας σκοπεύουν να το ανακαλύψουν, αναφέρει το ΑΡ.

Η κυβέρνηση του μικρού κράτους σχεδιάζει με ποιό τρόπο θα απαγορέψει την πορνογραφία, τόσο σε έντυπη μορφή όσο και στο ίντερνετ, σε μια προσπάθεια προστασίας των παιδιών από την παλίρροια βίαιων σεξουαλικών εικόνων.

Η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Ogmundur Jonasson έχει προκαλέσει σάλο. Οι αντίπαλοι λένε ότι η κίνηση αυτή είναι λογοκρισία του ίντερνετ, ενθαρρύνει αυταρχικά καθεστώτα και υπονομεύει τη φήμη της Ισλανδίας ως σκανδιναβικό προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.

Οι εισαγγελείς λένε ότι είναι ένα λογικό μέτρο που θα προστατέψει τα παιδιά από σοβαρά αδικήματα. «Όταν ένας 12χρονος πληκτρολογεί «πορνό» στο Google, δεν πρόκειται να βρει φωτογραφίες γυμνών γυναικών σε χωράφια, αλλά ωμή βία», δήλωσε η Halla Gunnarsdottir, σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών. «Υπάρχουν νόμοι στην κοινωνία μας. Γιατί δεν εφαρμόζονται στο ίντερνετ;»

Γιατί θέλει να απαγορεύσει την πορνογραφία μια ανοιχτόμυαλη χώρα όπως η Ισλανδία; Facebook Twitter

Η πορνογραφία είναι εδώ και δεκαετίες ήδη απαγορευμένη στην Ισλανδία αλλά ο όρος δεν έχει προσδιοριστεί κι έτσι ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Περιοδικά όπως το Playboy και το Penthouse πωλούνται στα βιβλιοπωλεία και πιο σκληρό υλικό υπάρχει στα λίγα καταστήματα «ενηλίκων».

Η Gunnarsdottir είπε ότι η επιτροπή ακόμα εξετάζει τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιβληθεί η απαγόρευση. Μια δυνατότητα θα ήταν η απαγόρευση της πληρωμής για αγορά πορνογραφικού υλικού με ισλανδική πιστωτική κάρτα. Μια άλλη, πιο αμφιλεγόμενη, είναι ένα διεθνές φίλτρο του ίντερνετ που θα μπλοκάρει συγκεκριμένες διευθύνσεις.

«Αυτό δεν πρόκειται να πετύχει. Είναι τεχνικά αδύνατον να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Smári McCarthy της ομάδας της ελευθερίας του λόγου του Modern Media Institute. «Κι έχει αρνητικές παρενέργειες – τα πάντα, από την επιβράδυνση του ίντερνετ μέχρι μπλοκάρισμα πληροφοριών που δεν προοριζόταν για κάτι τέτοιο μέχρι το άνοιγμα θεμάτων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στην πληροφορία και την ελευθερία της έκφρασης».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Σε μια χωρα που υπαρχει σεξουαλικη και πνευματικη απελευθερωση σε μεγαλο βαθμο (πνευματικη με την εννοια οτι οι θρησκειες παιζουν σχεδον μηδενικο ρολο),με δηλωμενη λεσβια πρωθυπουργο ο δεν γινεται για τον ελεγχο του ιντερνετ αλλα για πολυ συγκεκριμενο λογο,την προστασια των ανηλικων απο το πορνο. Η ελευθερια που πρεπει να υπαρχει στο διαδικτυο ειναι μεγαλο θεμα,προσωπικα δεν πιστευω πως θιγεται αν απαγορευσεις το πορνο και μην πει κανεις το κλασσικο "απο εκει θα ξεκινησουν και θα απαγορευσουν και αλλα" γιατι απλα δεν εχει λογικη. Το μετρο δυσκολα θα περασει γιατι η βιομηχανια πορνο ειναι βιομηχανια τρις δολλαριων και ελεγχεται ξεκαθαρα απο ισχυρη μαφια η οποια βεβαιως δεν φοβαται τις 500.000 κατοικους της Ισλανδιας αλλα μην παρουν αερα και αλλες χωρες και το εφαρμοσουν.Η βιομηχανια πορνο ειναι απιστευτα βρωμικη υποθεση και εχει σχεση με ναρκωτικα,trafficking,παιδεραστια (οι περισσοτερες star ξεκιναν κατω απο 17 με πλαστα χαρτια) οσο και να φαινονται σοβαρες και ακρως επαγγελματικες ορισμενες μεγαλες εταιρειες. Τα πραγματα εχουν ξεφυγει στο ιντερνετ και οχι μονο στο πορνο,ο καθε παρανοικος φτιαχνει ενα μπλοκ και συνδυαζει απιστευτες συνομωσιολογιες μπερδεμενες με ακραιες φιλοσοφιες που κανουν χειροτερο κακο σε εναν ανηλικο απο οτι 10 grand theft auto και mortal combat μαζι.
Η πλάκα είναι ότι το 'γιατί' του τίτλου δεν απαντιέται και πουθενά. Έλα ντέ γιατί θέλουν να απαγορεύσουν την πορνογραφία? Ποια επιστημονική έρευνα βγήκε τελευταία που την συνδέει με την κλιματική αλλαγή και άλλα δεινά? Μυστήριο. Πρέπει να απαγορευτούν οι παραπλανητικοί τίτλοι ειδήσεων. Ίσως και οι πολιτικοί.
Τα απαγορευτικα οδοστρωματα που απλωνουν οι κυβερνησεις στο internet,ειναι τεχνικα αδυνατο να πετυχουν.Παντα,οι χακερς ειναι και θα ειναι,ενα βημα μπροστα.