Εκλογές στην Τουρκία: To κόμμα του Ερντογάν προσφεύγει για το αποτέλεσμα στην Άγκυρα

Εκλογές στην Τουρκία: To κόμμα του Ερντογάν προσφεύγει για το αποτέλεσμα στην Άγκυρα Facebook Twitter
EPA
0

To AKP, το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, θα προσφύγει δικαστικά κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, καθώς θεωρεί πως υπήρξαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. 

«Έχουμε καταγράψει άκυρες ψήφους και παρατυπίες στα περισσότερα από τα 12.158 εκλογικά τμήματα της Άγκυρας», δήλωσε ο Φατίχ Σαχίν, γενικός γραμματέας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

«Θα χρησιμοποιήσουμε πλήρως τα νομικά μας δικαιώματα και δε θα επιτρέψουμε να αλλοιωθεί η θέληση των πολιτών στην Άγκυρα», έγραψε ο Σαχίν στο Twitter. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ο Σαχίν επεσήμανε πως το κόμμα του θα αμφισβητήσει νομικά το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Άγκυρας. Πρόσθεσε πως αναμένει το κόμμα του «να σημειώσει σημαντική πρόοδο» μετά από την προσφυγή.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει επίσης πως το ΑΚP θα αμφισβητήσει νομικά το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στην επαρχία Ιγκντίρ, στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Σημειώνεται πως με καταμετρημένο το 99,6% των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη προηγείται ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με περίπου 25.000 ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο του ΑΚP, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ