Βενεζουέλα: Μειώνεται η διάρκεια της εργάσιμης μέρας εξαιτίας του μπλακ άουτ

Βενεζουέλα: Μειώνεται η διάρκεια της εργάσιμης μέρας εξαιτίας του μπλακ άουτ Facebook Twitter
EPA
1

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως μειώνει τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σήμερα, Δευτέρα, καθώς η χώρα βιώνει νέα εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα σταματήσουν τη δουλειά στις 14:00 σήμερα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, πολλοί χτυπώντας σκεύη κουζίνας, άλλοι στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τέταρτη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε έναν μήνα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιρρίπτει την ευθύνη για το πρόβλημα σε δολιοφθορά, καταγγέλλει σαμποτάζ των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση δεν επένδυσε στο εθνικό δίκτυο και δεν φρόντισε να συντηρηθεί.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η ηλεκτροδότηση θα γίνεται με δελτίο για 30 ημέρες, καθώς τα προβλήματα που άρχισαν να εκδηλώνονται την 7η Μαρτίου παραμένουν.

«Ενέκρινα ένα σχέδιο τριάντα ημερών» ώστε να εξασφαλιστεί η «ισορροπημένη» ηλεκτροδότηση ώστε η παραγωγή, οι συγκοινωνίες, η διανομή και η κατανάλωση να εκτυλίσσονται όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς και για να «εγγυηθούμε την ύδρευση», εξήγησε ο Μαδούρο μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω γιατι ο Μαδουρο δε βγαινει να πει "προσπαθησα, αλλα τα εκανα πουτ@ν@ ολα, ας δοκιμασει καποιος αλλος τωρα". Τοσο γλυκια ειναι η καρεκλα που δεν τον ενδιαφερει το καλο της χωρας του; Τι ρωταω τωρα ε;