Η Σαμάνθα νόμιζε πως είχε μπει σε Uber - Λίγο μετά βρέθηκε νεκρή

Η Σαμάνθα νόμιζε πως είχε μπει σε Uber - Λίγο μετά βρέθηκε νεκρή Facebook Twitter
4

Η Σαμάνθα Τζόζεφσον αποφάσισε να καλέσει ένα Uber γύρω στις 2 το βράδυ την Παρασκευή αφού χαιρέτησε τους φίλους της μετά από τη διασκέδασή τους στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας. Λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρή, μετά από ένα μοιραίο λάθος.

Η 21χρονη φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας μπήκε σε ένα μαύρο Chevy Impala, πιστεύοντας ότι ήταν η διαδρομή της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Περίπου 14 ώρες αργότερα, από τη στιγμή που μπήκε στο λάθος όχημα, βρήκαν το πτώμα της σε περιοχή 90 μίλια μακριά από την Κολούμπια.


«Αυτό που γνωρίζουμε τώρα είναι ότι, στην πραγματικότητα, είχε καλέσει μια κούρσα Uber και περίμενε να έρθει», δήλωσε ο αξιωματικός Χόλμπρουκ, επικαλούμενος υλικό από κάμερες παρακολούθησης. «Μπήκε λανθασμένα σε αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πιστεύοντας ότι ήταν το Uber που είχε καλέσει», πρόσθεσε ο ερευνητής.

Η Σαμάνθα νόμιζε πως είχε μπει σε Uber - Λίγο μετά βρέθηκε νεκρή Facebook Twitter
Η Σαμάνθα λίγο πριν εξαφανιστεί και το όχημα του δολοφόνου στο οποίο επιβιβάστηκε


Ο Ναθάνιελ Ρόουλαντ, 24 ετών, συνελήφθη με κατηγορίες για δολοφονία και απαγωγή της Σαμάνθα, ανακοινώθηκε λίγο μετά. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ξεγέλασε την Σαμάνθα προσποιούμενος τον οδηγό, αν την παρακολουθούσε ή πώς έγινε το μοιραίο λάθος.


Ο αστυνομικός είπε ότι το αίμα της φοιτήτριας βρέθηκε στο αυτοκίνητο του άντρα που συνελήφθη.


Ο Χόλμπρουκ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η υπόθεση.


Οι συγκάτοικοι της Σαμάνθα άρχισαν να ανησυχούν όταν δεν είχαν νέα της το επόμενο πρωί και κάλεσαν την αστυνομία γύρω στις 1:30 μ.μ.

Ενώ η αστυνομία της Κολούμπια ξεκίνησε την έρευνά της, κυνηγοί βρήκαν ένα πτώμα γύρω στις 4 μ.μ.  σε μια δασική περιοχή στην κομητεία Clarendon, νοτιοανατολικά της Κολούμπια. Μετά από λίγο αναγνωρίστηκε πως ήταν η σορός της 21χρονης.

Η Σαμάνθα νόμιζε πως είχε μπει σε Uber - Λίγο μετά βρέθηκε νεκρή Facebook Twitter


Η αστυνομία έδωσε σήμα για το όχημα που είχε πάρει η φοιτήτρια και ένας αξιωματικός της Κολούμπια είδε το Impala και το σταμάτησε . Όταν ο αξιωματικός ζήτησε από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει αλλά γρήγορα συνελήφθη.


Το αίμα που βρέθηκε στη θέση των επιβατών του αυτοκινήτου ελέγχθηκε και ήταν της Σαμάνθα. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης το κινητό της τηλέφωνο, ένα δοχείο από υγρό λευκαντικό, μικροβιοκτόνα και καθαριστικό παραθύρων.


Ο αστυνομικός είπε επίσης ότι οι κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά στο Impala είχαν ενεργοποιηθεί, γεγονός που θα καθιστούσε δύσκολο για οποιονδήποτε να ανοίξει τις πίσω πόρτες από μέσα.


Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς διεπράχθη το στυγερό έγκλημα.


Το CNN ζήτησε από την Uber σχόλιο για την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε ένα τέτοιο λάθος από την πλευρά του θύματος, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι συμβουλές ασφάλειας της Uber συμβουλεύουν τους πελάτες να ελέγξουν εάν η πινακίδα, η φωτογραφία του οδηγού και το όνομα  ταιριάζουν με τα περιεχόμενα της εφαρμογής πριν να μπουν στο αυτοκίνητο.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ